Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε: Σκέψεις αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Τουρκίας μετά τα επεισόδια στην έδρα της Τράμπζονσπορ

Φενέρμπαχτσε: Σκέψεις αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Τουρκίας μετά τα επεισόδια στην έδρα της Τράμπζονσπορ
Reuters

Το απίστευτο ξέσπασμα βίας, με συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Τραμπζονσπόρ και παικτών της Φενέρμπαχτσε -μετά τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στην Τραπεζούντα- τη στιγμή που οι δεύτεροι πανηγύρισαν τη νίκη τους, μπήκε στην “ατζέντα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League.

Η Φενέρμπαχτσε θα εξετάσει το ενδεχόμενο της αποχώρησής το πρωτάθλημα της Τουρκίας, μετά την επίθεση που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της από οπαδούς της Τραμπζονσπόρ, στην εκτός έδρας νίκη της, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18.03.2024) η ομάδα της Super Lig.

Οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε μετά την ήττα της ομάδας τους με 3-2, την Κυριακή (17.03.2024), στο τελευταίο περιστατικό ενός πρωταθλήματος που έχει στιγματιστεί από διαμάχες αυτή τη σεζόν.

Η Φενέρμπαχτσε θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2 Απριλίου, όπως αποφάσισε σήμερα (18/3) το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε αυτή θα αξιολογηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά το περιστατικό “συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της ποδοσφαιρικής μας ομάδας από τη Super Lig”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς σε συνέντευξη που παραχώρησε, υπογράμμισε πως η Γενική Συνέλευση της ομάδας θα είναι να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να συμμετέχει στη χαμηλότερη κατηγορία, στην περίπτωση που η τουρκική Λίγκα αποφασίσει να τιμωρήσει τους παίκτες της οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο καταδίκασε το περιστατικό νωρίτερα, λέγοντας ότι η βία στην τουρκική Super Lig είναι ”απαράδεκτη”. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τον εντοπισμό των οπαδών που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο

Ο γενικός γραμματέας της Φενερμπαχτσέ, Μπουράκ Κιζιλχάν, κάλεσε τους οπαδούς του συλλόγου σε ψυχραιμία μετά από αυτό το επεισόδιο, το οποίο προστίθεται στη μακρά λίστα βίας που έχει στιγματίσει το τουρκικό ποδόσφαιρο.

Όπως είναι γνωστό το εθνικό πρωτάθλημα διακόπηκε για μια εβδομάδα τον Δεκέμβριο, αφού ο πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού επιτέθηκε σε διαιτητή στο τελευταίο σφύριγμα ενός αγώνα της πρώτης κατηγορίας. Μάλιστα ήταν ο ίδιος διαιτητής, ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, που διαιτήτευσε το βράδυ της Κυριακής στην Τραπεζούντα.

Η Φενέρμπαχτσε είναι δεύτερη στη βαθμολογία με 79 βαθμούς σε 30 αγώνες, δύο βαθμούς πίσω από τη Γαλατασαράι και 30 από την τρίτη Τραμπζονσπόρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις