Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Τράμπζονσπορ: Ποινή φυλάκισης έως τριών ετών στους οπαδούς που έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο

Φενέρμπαχτσε – Τράμπζονσπορ: Ποινή φυλάκισης έως τριών ετών στους οπαδούς που έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο
ΦΩΤΟ Reuters

Το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Τράμπζονσπορ στιγματίστηκε από το ντου των οπαδών στο τέλος του αγώνα και το άγριο ξύλο με ποδοσφαιριστές, το οποίο και αναμένεται πλέον να επιφέρει ακόμη και ποινές φυλάκισης.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα επεισόδια και στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι οι οπαδοί που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του Φενέρμπαχτσε – Τραμπζονσπόρ κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών

Τιμωρίες αναμένονται όμως και για την έδρα της Τράμπζονσπορ, όσο και για τους ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε που αντεπιτέθηκαν στους οπαδούς των γηπεδούχων που έκαναν ντου εναντίον τους, αφού κάποιοι από αυτούς φαίνονται να κυνηγούν τους χούλιγκαν για να “απαντήσουν” στο ξύλο.

Η πειθαρχική επιτροπή της τουρκικής λίγκας θα εξετάσει πλέον τα video για να επιβάλλει ποινές, με την τουρκική εφημερίδα «Ηurriyet» να αναφέρει σχετικά τα εξής: «Το PFDK πιθανότατα θα παρακολουθήσει όλα τα πλάνα του αγώνα και θα ετοιμάσει μια αναφορά για το τι συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Θα πρέπει επίσης να εξεταστεί εάν υπάρχει κάποια πρόκληση από τους ποδοσφαιριστές προς την κερκίδα. Υπάρχει σοβαρή και ανοιχτή επίθεση στους ποδοσφαιριστές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πετάνε αντικείμενα από την κερκίδα. Αυτά θα αξιολογηθούν. Κάποια από τα αντίποινα των παικτών μπορούν να χαρακτηριστούν ως αυτοάμυνα. Ωστόσο, όσοι επιτίθενται στους φιλάθλους ανεξέλεγκτα και να κυνηγούν τους οπαδούς θα υπόκεινται σε πειθαρχική οδηγία ποδοσφαίρου Άρθρο 36- αντιαθλητική συμπεριφορά (τιμωρία 1-3 αγώνες).  Επίσης  υπάρχει η Πειθαρχική Οδηγία Ποδοσφαίρου Άρθρο 45, όπου η ποινή  είναι πιο αυστηρή, 3-5 αγώνες. Φαίνεται ότι θα δοθεί ποινή 2-4 και οι ποινές θα μειωθούν στο μισό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις