Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2: Στα πέναλτι πήρε τη φιλική νίκη το Τριφύλλι

Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2: Στα πέναλτι πήρε τη φιλική νίκη το Τριφύλλι
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη Φένλο στην κανονική διάρκεια, παρά την αρχική ανατροπή του σκορ, κι έμεινε στο 2-2. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε όμως στα πέναλτι και οι “πράσινοι” επικράτησαν με 5-3.

Οι “πράσινοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα, με τον Διούδη να αποκρούει το πρώτο σουτ των Ολλανδών, αλλά τον Μπράκεν να παίρνει το “ριμπάουντ” και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν όμως καλύτερη από την αρχή του αγώνα και “πίεσε” στη συνέχεια για την ισοφάριση, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για ένα γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 38′ με τον Καρλίτος να κάνει ωραία σέντρα από αριστερά με το δεξί πόδι και τον Αϊτόρ να πάει για την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον… ώμο για το 1-1 στο ματς.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο μάλιστα, ο Παναθηναϊκός σκόραρε για δεύτερη φορά και έφθασε στην ανατροπή του σκορ. Στο 45ο λεπτό του αγώνα ο Ιωαννίδης έκανε την προσπάθεια μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφθασε στον Ενγκμπαγκοτό και αυτός με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.

 

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός. Χατζηγιοβάνης και Σάντσεθ “απείλησαν” για τους “πράσινους”, αλλά η Φένλο ήταν αυτή που βρήκε το γκολ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ξενόπουλου στο 72′. Ο Φαν Ρούιχεν ήταν αυτός που έσπρωξε τελικά την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, γράφοντας το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 

Η φιλική αναμέτρηση οδηγήθηκε έτσι στα πέναλτι για να υπάρξει νικητής στο τουρνουά, με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτα εύστοχος και να εκμεταλλεύεται μια απόκρουση του Ξενόπουλου για να επικρατήσει με 5-3 και να πάρει τη νίκη στον αγώνα. Για τους “πράσινους” ευστόχησαν οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Καρλίτος, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Φένλο

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης (65’ Ξενόπουλος), Χουάνκαρ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ (63’ Σερπέζης), Σιδεράς (65’ Ρόμπι), Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Πέρεθ (46’ Σαβιέρ), Ενγκμπακοτό (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (46’ Αγιούμπ), Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος (46’ Μπουζούκης), Ιωαννίδης (46’ Μακέντα).

Φένλο (Γ. Λούχουκαϊ): Ζίμα, Ντα Γκράτσα (73’ Χέντριξ), Κόγκλιν, Χούπερτς, Ντε Μπουρ (80’ Πάτσονικ), Μπράκεν (86’ Σμανς), Φαν Ντάικ (61’ Φαν Ρούιχεν), Εσανούσι (61’ Σρόιχεν), Ρέμερ, Μούνστερς (46’ Λέλινταλ), Φερχάιγιεν (61’ Γιάνσεν).

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις