Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φερνάντο Αλόνσο για Μίκαελ Σουμάχερ: «Ήταν η έμπνευση για όλους μας, πολλά άλλαξαν στη F1 χάρη σ’ εκείνον»

Φερνάντο Αλόνσο για Μίκαελ Σουμάχερ: «Ήταν η έμπνευση για όλους μας, πολλά άλλαξαν στη F1 χάρη σ’ εκείνον»

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποθέωσε τον Μίκαελ Σουμάχερ, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από το ατύχημα που προκάλεσε το μακροχρόνιο τραυματισμό στον θρύλο της Formula 1.

Στις 28 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, με το δίκτυο ARD να παρουσιάζει μία σειρά από ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Being Michael Schumacher”, το οποίο θα αφηγείται όλη την αγωνιστική διαδρομή του Γερμανού θρύλου της Formula 1.

Στο μεταξύ, ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στη Formula 1, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Ισπανός διαδέχτηκε, άλλωστε, τον Γερμανό πιλότο, σπάζοντας την κυριαρχία του το 2005.

“Πιστεύω πως έχασα περισσότερα από όσα κέρδιζα, συγκρινόμενος μαζί του” δήλωσε ο Ισπανός δις πρωταθλητής της F1 στην εφημερίδα The Independent. “Είναι ένας εκπληκτικός οδηγός, που υπήρξε η έμπνευση για όλους μας: όλους εμάς που αγωνιζόμασταν στα Καρτ και στις μικρότερες κατηγορίες τον καιρό που κυριαρχούσε στην κεντρική σκηνή της Formula 1.

 Άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης στους αγώνες. Είχε τον δικό του τρόπο να προετοιμάζεται και να αντιμετωπίζει τους αγώνες. Η αποφασιστικότητα και η εργασιακή ηθική που αφιέρωνε κάθε αγωνιστικό τριήμερο επηρέασε βαθύτατα και τους μηχανικούς. Πολλά πράγματα στο σπορ άλλαξαν προς το καλύτερο, χάρη στον Μίκαελ”, δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις