Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φερνάντο Σάντος: Δέχθηκε πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ από την εφορία – Η απάντησή του Πορτογάλου τεχνικού

Φερνάντο Σάντος: Δέχθηκε πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ από την εφορία – Η απάντησή του Πορτογάλου τεχνικού
Reuters

Τρεχάματα” με την εφορία της Πορτογαλίας φαίνεται πως έχει ο Φερνάντο Σάντος. Ποια η αντίδραση του προπονητή της Εθνικής ομάδας των Ιβήρων.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν τα Μέσα στην Πορτογαλία, στον Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, ύψους 4.5 εκατ. ευρώ από την εφορία της χώρας, για ψευδή δήλωση εισοδήματος το 2016 και το 2017.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες Αρχές, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας είχε παρουσιάσει εισόδημα πολύ μικρότερο από το πραγματικό και πως είχε πληρωθεί από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του, με 10 εκατ. ευρώ μέσω άλλης εταιρείας

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού φέρεται να είχε δηλώσει συνολικό ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ, δηλαδή μόλις 5 χιλιάδων ευρώ το μήνα!

Ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε σε κοινή δήλωση με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας, ξεκαθαρίζοντας πως “δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στην εφορία”. Επίσης, σημειώνεται πως “υπό καμία συνθήκη η ομοσπονδία ή ο Φερνάντο Σάντος δεν απέκρυψαν πληροφορίες ή προσκόμισαν ψευδή στοιχεία σχετικά με τη συνεργασία τους στην εφορία ή οποιαδήποτε άλλη αρχή. Ανέκαθεν δήλωναν με ακρίβεια όλες τις πληρωμές/εισοδήματα από τη σύμβασή τους”.

Η εταιρεία μέσω της οποίας πληρωνόταν ο Σάντος ονομάζεται Femacosa, ιδρύθηκε το 2014 και έχει ως συνεργάτη τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος το 2016 οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Euro.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει ήδη κάνει έφεση κατά της απόφασης και μάλιστα έχει αναθέσει την υπόθεση στον εξειδικευμένο σε τέτοια ζητήματα δικηγόρο Μοράις Λεϊτάο (στο… πελατολόγιο του έχει βρεθεί και ο Κριστιάνο Ρονάλντο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις