Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φερνάντο Σάντος: «Το μέλλον μου δεν είναι θέμα, είμαι συγκεντρωμένος στον “τελικό” με την Τουρκία»

Φερνάντο Σάντος: «Το μέλλον μου δεν είναι θέμα, είμαι συγκεντρωμένος στον “τελικό” με την Τουρκία»
ΑΠΕ

Ο Φερνάντο Σάντος αποτελεί το Νο 1 στόχο της ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή. Την ίδια στιγμή, ο έμπειρος κόουτς αποφεύγει να μιλήσει για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και δηλώνει… προσηλωμένος στα ματς της Πορτογαλίας στα μπαράζ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τον αυριανού ημιτελικού play-off με την Τουρκία στο “Estádio do Dragão”, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι το «μέλλον μου δεν είναι θέμα» και πως είναι «συγκεντρωμένος μόνο στον αυριανό τελικό».

Θυμίζουμε ότι ο Φερνάντο Σάντος -αμέσως μετά την ήττα από τη Σερβία, που “έκοψε” την Πορτογαλία από την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ- είχε αναλάβει την ευθύνη, τονίζοντας ότι θα αποχωρήσει, αν η εθνική δεν πάει στο Κατάρ. Αλλά τώρα, όπως ο ίδιος λέει, είναι κάτι που δεν το σκέφτεται.

«Αυτό δεν είναι θέμα. Θέλω να πω, δεν είναι θέμα για μένα. Είμαι συγκεντρωμένος στον αυριανό τελικό. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε εδώ με δική μας ευθύνη, μετά το παιχνίδι με τη Σερβία. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν, θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι σε αυτό, όλα τα άλλα πρέπει να περάσουν από την άκρη», τόνισε.

«Με τη Σερβία δεν παίξαμε καλά και δεν πετύχαμε στόχους. Δεν μπορέσαμε. Παλέψαμε πολύ στο Euro-2016 και στο League of Nations (2019), αύριο θέλουμε να φέρουμε ξανά χαρά στους Πορτογάλους», συμπλήρωσε.

«Ας μην συζητάμε για τις απουσίες, δεν μετράνε, δεν αξίζει να τις σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε προβλήματα στους εαυτούς μας. Ξέρω ότι λείπει, αλλά τι σημασία έχει; Σε καθοριστικά παιχνίδια πρόκρισης, η Πορτογαλία απαντούσε πάντα θετικά, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι. Η πίεση είναι θετική, όχι αρνητική. Αύριο πρέπει να παίξουμε για 11 εκατομμύρια Πορτογάλους, αυτό θα κάνουμε. Θα επιλέξω την ομάδα που θα δώσει τα μεγαλύτερα εχέγγυα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχω εδώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις