Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

FIFA: Ρίσκο να ξεκινήσουν οι αγώνες τον Μάιο

FIFA: Ρίσκο να ξεκινήσουν οι αγώνες τον Μάιο
ΦΩΤΟ Reuters

Τα περισσότερα πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν διακοπεί λόγω του κορονοϊού και όλα δείχνουν ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να ξανά αρχίσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA, τον Βέλγο Μισέλ Ντε Χουγκ, η επανέναρξη δύσκολα θα ΄έρθει και τον Μάιο, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

Οι δηλώσεις του Χουγκ 

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα τον Μάιο. Αν αυτό γίνει στα μέσα Μαΐου, θα πρέπει οι προπονήσεις να αρχίσουν 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Δεν κρατώ το μέλλον στα χέρια μου, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Είναι ρίσκο για την υγεία, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα.

Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να έχει εξαφανιστεί τον Μάιο, ακόμη κι αν έχουν μειωθεί τα κρούσματα σε κάποιες χώρες. Δεν μπορώ να πω πότε ρεαλιστικά θα μπορεί το ποδόσφαιρο να αρχίσει ξανά, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε η πανδημία θα έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Ακόμη όμως και αν οι ομάδες αρχίσουν να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει να προπονούνται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Αυτό θα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι κοντά στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους, αλλά αυτό είναι που ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε τώρα. Με όσα ξέρουμε σήμερα, αυτό μπορεί να θέσει ζωές σε κίνδυνο.

Πρέπει να υπολογίσουμε την υγεία. Τι προτιμάμε, τα χρήματα ή την υγεία; Αυτό είναι το ερώτημα στην παρούσα φάση. Αν αρχίσουν οι διοργανώσεις προτού δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες, αυτό θα βάλει τα οικονομικά πάνω από την υγεία και είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε. Διαφορετικά, μπορεί να το πληρώσουμε όλοι».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις