Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φιλιππίδης: “Πέταξε” στον τελικό του επί κοντώ στο Ρίο

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μια ακόμα ελληνική παρουσία, από την οποία ελπίζουμε για μετάλλιο. Έκλεισε” θέση για τον τελικό του επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη τα 5.70μ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση και θα δώσει το παρών στον τελικό της 15ης Αυγούστου.

Στον τελικό θα βρεθούν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) και ο Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) που επίσης υπερέβησαν τα 5.70μ.

Ο Φιλιππίδη πέρασε με την πρώτη τα 5.70, ύψος που του αρκούσε ώστε να πάρει το εισιτήριο και δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει στα 5,75, αφού μόλις 9 συμμετέχοντες κατάφεραν να περάσουν τα 5.70.

Ο πρωταθλητής μας έδειξε πως είναι έτοιμος να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό και να βρεθεί σε μία θέση υψηλότερη από την έβδομη του 2012 στο Λονδίνο.

“Το σημαντικό ήταν να προκριθώ στον τελικό. Ολα πήγαν καλά, ότι κάναμε ήταν πάνω σε αυτό που χρειαζόμασταν για τον τελικό. Τώρα ξεκουραζόμαστε και ξεκινάμε ένα νέο πλάνο. Ο προγραμματισμός της χρονιάς ήταν για το Ρίο, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για το καλύτερο”. είπε ο αθλητής στην ΕΡΤ.

Οι 12 του τελικού:

Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.70
Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.70
Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.70
Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5.70
Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.70
Χέρμαν Τσιαραβίγλιο (Αργεντινή) 5.70
Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.70
Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5.70
Σόνεσι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5.70
Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.60
Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) 5.60
Νταΐτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.60

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε