Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Euroleague – “Ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού” [vid]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Euroleague δημιούργησε ένα αφιέρωμα για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, ενόψει του Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Ο Σπανούλης μίλησε πρώτος και αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στους “ερυθρόλευκους”, για να ακολουθήσουν τα άκρως κολακευτικά σχόλια του Σφαιρόπουλου και των συμπαικτών του.

“Μου αρέσει να είμαι μέλος της οικογένειας, σαν ένας πατέρας ή ένας μεγάλος αδελφός. Θέλω σε κάθε στιγμή να βοηθάω για το καλό της ομάδας. Αυτή η ομάδα έχει ρόλους. Κάποιος πρέπει να μιλάει περισσότερο και κάποιος λιγότερο. Είναι σαν οικογένεια. Όλοι αγαπιόμαστε. Ίσως κάποιες να είμαι περισσότερο σκληρός με μερικούς από τους συμπαίκτες μου, αλλά ο μόνος λόγος που το κάνω είναι για να βελτιωθεί η ομάδα”, δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης και πρόσθεσε: “Η δουλειά μου εδώ δεν είναι μόνο να σκοράρω και να δίνω ασίστ. Δουλειά μου επίσης είναι να κάνω όλους τους συμπαίκτες μου καλύτερους και να δίνω την μπάλα στο κατάλληλο άτομο την κατάλληλη στιγμή”.

Τέλος, ο “V-Span” ανέφερε: “Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης. Από το 2012 έχουμε βρεθεί σε τρεις τελικούς κι έχουμε κερδίσει τους δύο. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει ξανά και για αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό”.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού και οι συμπαίκτες του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε την παρουσία του Σπανούλη στην ομάδα του, αναφέροντας: “Ο συνδυασμός της θέλησης του για νίκες με τις γνώσεις, τις εμπειρίες του και το χαρακτήρα του επηρεάζει όλους τους παίκτες. Είναι ο ηγέτης μας. Δεν μπορείς να βρεις πολλούς τέτοιους παίκτες στην ιστορία. Πιστεύω πως ο θρύλος του είναι σημαντικός”.

Με τη σειρά του, ο Κώστας Παπανικολάου είπε: “Όλα αυτά χτίστηκαν γύρω από το Βασίλη. Είναι τόσο σπουδαίος παίκτης, που τα εκμεταλλεύτηκε άριστα. Έκανε καλύτερους παίκτες και ανθρώπους όλους γύρω του. Η συνεισφορά του στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια είναι ακόμη σημαντικότερη απ΄ότι φαίνεται. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ζήσει χωρίς το μπάσκετ. Ξυπνάει και κοιμάται κάθε μέρα σκεπτόμενος το μπάσκετ. Αυτό είναι το σημαντικότερο παράδειγμα για εμάς τους νεότερους παίκτες για το πώς πρέπει να είναι οι σωστοί επαγγελματίες και οι νικητές, για το πώς πρέπει να προετοιμάζεσαι και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Όλοι χρωστάμε πολλά στο Βασίλη”.

Απ’ τη μεριά του, ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: “Ο Σπανούλης δεν είναι ηγέτης μονάχα στο παρκέ, αλλά και μακριά από αυτό. Σκέφτεται ανάλογα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μετά το 2011 ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί στον Ολυμπιακό και άλλα τρία με τέσσερα χρόνια με την Εθνική. Είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Για μένα είναι σαν ο δεύτερος αδερφός μου”.

Τέλος, ο Κεμ Μπιρτς ανέφερε: “Όταν είναι στην ομάδα σου, είναι εύκολο να χαλαρώσεις πριν από το παιχνίδι. Σε ηρεμεί με τα λόγια του. Ξέρεις επίσης ότι θα δικαιωθεί, επειδή έχει ξαναβρεθεί στο ίδιο σημείο. Με βοήθησε πολύ να κατανοήσω το ρόλο μου, χωρίς να πρέπει να υπερβάλω. Αν υπερέβαλα, μου το εξηγούσε τονίζοντας ότι είμαστε όλοι μία ομάδα και πως πρέπει να κάνω δύο συγκεκριμένες κινήσεις”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε