Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φινλανδία – Ελλάδα: Χωρίς ψυχολογία! Τόσο μπορεί, γι’ αυτό και… αποκλείεται

Φινλανδία – Ελλάδα: Χωρίς ψυχολογία! Τόσο μπορεί, γι’ αυτό και… αποκλείεται
Intime

Πήγε στο Τάμπερε με “βαρβάτες” απουσίες (Μήτρογλου, Φορτούνη, Μάνταλο), με πλάνο να μην δεχθεί γκολ και… ό,τι βγει μπροστά, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ και ηττήθηκε εύκολα. Ο Φαν’τ Σιπ δεν είναι “μάγος”, η Εθνική Ελλάδας έδειξε και πάλι σημαντικά προβλήματα και έχασε στην έδρα της Φινλανδίας με 1-0, αποτέλεσμα που στην ουσία την αφήνει εκτός των τελικών του Euro 2020.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Άλλη μια ευκαιρία για να πάει η Εθνική Ελλάδας σε μια μεγάλη διοργάνωση φαίνεται πως πάει χαμένη. Η “Γαλανόλευκη” ηττήθηκε εύκολα στην έδρα της Φινλανδίας με 1-0 και έμεινε στους 4 βαθμούς, λέγοντας στην… ουσία “αντίο” στις ελπίδες τους για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε μεγάλη… φτώχεια σε ποιότητα (πέρα από ένα 15λεπτο στο πρώτο ημίχρονο), “πλήρωσε” το απερίσκεπτο πέναλτι του Κουρμπέλη στον εκπληκτικό Καμαρά, δέχθηκε το τέρμα του Πούκι και ηττήθηκε για μια ακόμα φορά στην έδρα της Φινλανδίας (δεν την έχει νικήσει ποτέ στο “σπίτι” της).

Με μόλις 4 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές και τρεις συνεχείς ήττες, η ομάδα του Φαν΄τ Σιπ, που απόψε έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής (προπονητής τριών ημερών), είναι πια προτελευταία στον όμιλο και κατά πάσα πιθανότητα… αποχαιρετά το Euro 2020.

Η… πρώτη 11άδα του νέου προπονητή

Ο Φαν’τ Σιπ προτίμησε παίκτες που ξέρει πως βρίσκονται σε… φόρμα και δημιούργησε μια ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις. Μπάρκας, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης και Βρουσάι, Κολοβός, Μασούρας και Κουλούρης ήταν οι αρχικές επιλογές του Ολλανδού εκλέκτορα.

Να αναφέρουμε ότι ο αγώνας στο Τάμπερε ήταν ο 101ος του Βασίλη Τοροσίδη με την Εθνική Ελλάδας. Ο Έλληνας μπακ ανέβηκε μόνος στην 4η θέση του σχετικού πίνακα, ξεπερνώντας τις 100 του Άγγελου Μπασινά (πλέον “κυνηγά” τους Κώστα Κατσουράνη (116), Θοδωρή Ζαγοράκη (120) και Γιώργο Καραγκούνη (139)).

Το ματς

Η Εθνική έδειξε διάθεση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Φινλανδία πήρε γρήγορα την κατοχή της μπάλας, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του Μπάρκα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 15′. Ο Τουόμινεν μπήκε στην ελληνική περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη χαμηλή μπαλιά, αλλά ο Μανωλάς έκοψε τη μπάλα προ του Πούκι- και μάλιστα κέρδισε και το άουτ.

Οι παίκτες της “Γαλανόλευκης” έβγαλαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, έδειξε προσηλωμένη στο αμυντικό σχέδιο του Φαν’τ Σιπ, αλλά έκανε και αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να έχουν αρκετές επιθετικές προσπάθειες. Η άνοδος του Μπουχαλάκη όμως στο χώρο του κέντρου και η συμμετοχή του στην ανάπτυξη της Εθνικής, βοήθησε την Ελλάδα να γίνει πιο επιθετική.

Στο 31′ η 40άρα μπαλιά του μέσου του Ολυμπιακού βρήκε τον Κουλούρη, που έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χραντέσκι μπλόκαρε με δυσκολία το μακρινό σουτ του Σταφυλίδη, ενώ στο 39′ το φαλτσαριστό σουτ του δραστήριου Μασούρα έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι το ημίχρονο, με τους Τοροσίδη και Κουρμπέλη να παίρνουν κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Καμαρά.

Η Φινλανδία μπήκε… φορτσάτη στην επανάληψη και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 52′ εκμεταλλευόμενη ένα κακό – αχρείαστο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη. Ο μέσος του Παναθηναϊκού ανέτρεψε τον Καμαρά στη γωνία της μεγάλης περιοχής (ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν μάλιστα με πλάτη στο τέρμα) και ο Πούκι έκανε το 1-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Παρά το γκολ που δέχθηκε, η Εθνική Ελλάδας προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, βγαίνοντας στην επίθεση. Την ίδια στιγμή, ο Φαν’τ Σιπ έβαλε στο ματς τον Πέλκα, βγάζοντας τον Κολοβό, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Ο Κουλούρης όμως ήταν αρκετά απομονωμένους από τα χαφ της Ελλάδας κι έτσι οι συνεργασίες δεν έγιναν εύκολα.

Οι Φινλανδοί διαχειρίστηκαν πολύ καλά την πρωτοπορία τους στο σκορ, με την Εθνική να… πέφτει σε απόδοση και μαχητικότητα. Ο Ολλανδός εκλέκτορας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας Μπακάκη και Παυλίδη (ντεμπούτο, όπως και ο Βρουσάι). Ο 20χρονος επιθετικός απείλησε με το… καλημέρα την αντίπαλη εστία, αλλά η “Γαλανόλευκη” δεν βρήκε άλλους παίκτες για να βγει στην επίθεση.

Η “χλωμή” εθνική δεν κατάφερε να κάνει τίποτα μέχρι τέλους (μοναδική εξαίρεση το πλασέ του Βρουσάι στις καθυστερήσεις) και το “τρίποντο” πήγε στη Φινλανδία, που έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις