Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ: Την… ξέρανε! Επικό “διπλό” στη Φλωρεντία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

ΠΑΟΚΑΡΑ μέσα στη Φλωρεντία. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφυγε θριαμβευτής από την έδρα της Φιορεντίνα (3-2) και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στους “32” του Europa League. Οι “βιόλα” επέστρεψαν από το 0-2, αλλά ο Ροντρίγκες “χτύπησε” στην τελευταία φάση του αγώνα, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς την πρώτη τους νίκη επί ιταλικού εδάφους.

Μια ιστορική νίκη, έναν θρίαμβο και να αγκαλιάσει την πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο οποίος για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Europa League, κοίταξε στα μάτια τη Φιορεντίνα, αρχικά προηγήθηκε 2-0, κι ενώ ισοφαρίστηκε σε 2-2, τελικά με ένα γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις κατάφερε να νικήσει με 3-2 και να μείνει… ολοζώνταος για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά και το 3-1 της Λίμπερετς επί της Κάραμπαγκ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε έτσι την Κάραμπάγκ στους 7 βαθμούς. Πλέον, την τελευταία αγωνιστική οι “βιόλα” δεν θα είναι αδιάφοροι, αφού σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ και ήττας τους απ’ την Καραμπάχ θα χάσουν την 1η θέση!

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν… δαιμονισμένο για τον ΠΑΟΚ, που μόλις στο 5′ κατάφερε να φτάσει στο 0-1. Ο Κάμπος σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Λετσερίνι απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα κατέληξε στον Σάκχοφ και με κοντινό πλασέ ο παίκτης του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στη Φλωρεντία!!!

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν πολύ σωστά και ψηλά, μπλοκάροντας το παιχνίδι των Ιταλών και αγγίζοντας το 0-2. Στο 8′ ο Γκάρι Ροντρίγκες έπιασε… σουτάρα έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Λετσερίνι. Η ομάδα του Ίβιτς όμως στη συνέχεια δέχθηκε μεγάλη πίεση και είδε τους Ιταλούς να χάνουν δυο μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αφού ο Κριστόφορο “σημάδεψε” (19′ και 21′) τα δοκάρια του Μπρκιτς. Μάλιστα, στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα φάνηκε να σκάει οριακά μέσα από το τέρμα, αλλά ο διαιτητής δεν κατακύρωσε το γκολ.

Οι Ιταλοί είχαν το πάνω χέρι και τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την σωστή… απάντηση. Στο 26′ και σε αντεπίθεση του “δικέφαλου του Βορρά”, ο Γκάρι Ροντρίγκες “σέρβιρε” στον Τζάλμα Κάμπος ο, που πλάσαρε με την μία για το 0-2. Οι “βιόλα” πάντως κατάφεραν να μειώσουν πριν πάνε στα αποδυτήρια, με τον Μπερναντέσκι να κάνει στο 33′ το 1-2 με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπήκαν με καθόλου καλή νοοτροπία στην επανάληψη και είδαν πολύ γρήγορα να δέχονται και δεύτερο γκολ. Ο Μπαμπακάρ ξέφυγε στο 50′ από το μαρκάρισμα του Κρέσπο και πλάσαρε εύστοχα τον Μπρκιτς για το 2-2.

  Δυο λεπτά αργότερα όμως ο ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμλενα ο Ροντρίγκες ΚΑΤΑΦΕΡΕ να μην σκοράρει! Ο Λετσερίνι έκανε λάθος, ο Κάμπος γυύρισει την μπάλα και ο Ροντρίγκες πλάσαρε -χωρίς τερματοφύλακα στην εστία- πάνω στον Τόμοβιτς.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να… παλεύουν για το γκολ της νίκης μέχρι τέλους και εκεί “μίλησε” ο Ροντρίγκες, που στο 90+3′ απέφυγει το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων του και με βολίδα μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-2 για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Φλωρεντία!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε