Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φίτεσε – ΑΕΚ 1-3: Πρώτο φιλικό με «τριάρα» και γκολάρα από Μπακάκη

Φίτεσε – ΑΕΚ 1-3: Πρώτο φιλικό με «τριάρα» και γκολάρα από Μπακάκη

Μπορεί οι φίλοι της ΑΕΚ να… γκρινιάζουν για τη μέχρι στιγμής μικρή μετεγγραφική κινητικότητα της ομάδας, αλλά η εικόνα που παρουσίασε η Ένωση στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της κόντρα στη Φίτεσε, θα τους έδωσε χαμόγελα (3-1). Ανεπίσημο ντεμπούτο για Στάνκοβιτς – Έπιασε… σουτάρα ο Μπακάκης στο 1-0.

Ευχάριστα μαντάτα! Η πρώτη “γεύση” από την… νέα ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν πολύ καλή. Οι “κιτρινόμαυροι” έτρεξαν, μάρκαραν, έδειξαν διάθεση κι έφτασαν στο 3-1 επί της Φίτεσε, μέσα στην Ολλανδία, έχοντας μόλις έναν νέο παίκτη (τον τερματοφύλακα, Στάνκοβιτς) στη σύνθεση τους.

Το ματς

Η Φίτεσε πίεσε ψηλά την ΑΕΚ, καταφέρνοντας να δυσκολέψει την ΑΕΚ στην κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς όμως ανέβασε… στροφές και μετά το 10λεπτο, έβγαλε διάθεση και έδειξε να “πατάει” καλύτερα και να επισκέπτεται την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Στο 17 ο Μιχάλης Μπακάκης πέτυχε το πρώτο γκολ της Ένωσης στα ματς προετοιμασίας της, με σουτ στην κίνηση ελάχιστα πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής (0-1)!

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει επιθετικά (Μάνταλος και Αλμπάνης πήγαν καλά στις πτέρυγες), αλλά στο 36′ δέχθηκε την ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Όροζ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε την κεφαλιά, βρήκετον Στάνκοβιτς σε… κακή θέση και ισοφάρισε (1-1). οι “κιτρινόμαυροι” όμως κατάφεραν να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Αλμπάνη που έκανε το 1-2.

Το ματς κράτησε καλό ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά ένα καλό σουτ του Τανάνε (44′) και τους Μάνταλο και Ανσαριφάρντ να απειλούν στο φινάλε του 45λέπτου.

Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος συνέχισαν να κάνουν πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και στην επανάληψη. Μάλιστα, ο πρώτος βοήθησε αρκετά στη δημιουργία φάσεων στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρτους, βοηθώντας την ΑΕΚ να κρατήσει ψηλά την μπάλα (μέχρι να αντικατασταθεί).

Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να… χάνει σε ρυθμό και να δέχεται αρκετή πίεση από το 70′ και μετά. Οι “κιτρινόμαυροι” όμως δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους στην άμυνα και δεν έχασαν τη φιλική νίκη από τα χέρια τους. Στο 81′ ο Τάνκοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να νικήσει σε τετ-α-τετ τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά δυο λεπτά μετά ο Κοσίδης έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Μαχαίρα, για το τελικό 1-3.

Η Φίτεσε προσπάθησε να μειώσει στο 86′, αλλά το πλασέ του Κουίτινγκ έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό, η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Τάνκοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ένας αμυνόμενος έκανε την προβολή, έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά αυτή βρήκε τελικά στο κορμί του τερματοφύλακα της Φίτεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις