Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Formula 1: Καμία περαιτέρω τιμωρία στον Vettel

Formula 1: Καμία περαιτέρω τιμωρία στον Vettel

H FIA αποφάσισε να μην επιβάλει άλλη ποινή στον οδηγό της Ferrari, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Hamilton στο GP του Azerbaijan.

O Vettel και ο ομαδάρχης της Ferrari, Maurizio Arrivabene, συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, και άλλα κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το συμβάν στο Baku.

O οδηγός της Ferrari τιμωρήθηκε με ποινή 10” stop-and-go στον αγώνα, διότι έκανε τιμονιά και χτύπησε τη Mercedes του αντιπάλου του ενώ ακολουθούσαν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ήταν η ανώτατη ποινή πριν τον αποκλεισμό, αλλά λόγω της μορφής του παραπτώματος η FIA ήθελε να το διερευνήσει περαιτέρω.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία λέει ότι μετά από λεπτομερή ανάλυση του συμβάντος, ο Vettel ανέλαβε την πλήρη ευθύνη και ζήτησε συγνώμη.

Επιπλέον, o Γερμανός δεσμεύτηκε να αφιερώσει προσωπικό χρόνο στην εκπαίδευση νέων οδηγών αγώνων, οπότε η FIA αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια.

«Υπό το φως αυτών των εξελίξεων», λέει η ανακοίνωση, «ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, αποφάσισε ότι στην περίπτωση αυτή το θέμα πρέπει να κλείσει.

«Παρ’ όλα αυτά, σημειώνοντας τη σοβαρότητα του παραπτώματος και τις εν δυνάμει αρνητικές επιπτώσεις του, ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι, αν υπάρξει επανάληψη τέτοιας συμπεριφοράς, το ζήτημα θα παραπεμφθεί πάραυτα στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA περαιτέρω διερεύνηση».

Ο Todt σχολίασε σχετικά: «Ο πρωταθλητισμός γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο με μεγάλη ένταση, όπου τα αίματα μπορεί να ανάψουν. Όμως, ο ρόλος των κορυφαίων αθλητών είναι να διαχειρίζονται αυτή την πίεση με ηρεμία και να συμπεριφέρονται με τρόπο που όχι μόνο σέβεται τους κανόνες του σπορ, αλλά και ταιριάζει με την ανεβασμένη εικόνα που έχουν.

«Οι αθλητές πρέπει να αναγνωρίζουν την επίδραση που μπορεί να έχει η συμπεριφορά τους  σε αυτούς που τους θαυμάζουν. Είναι ήρωες και αποτελούν παράδειγμα για εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο, οπότε πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα».

Ο Vettel προηγείται του Hamilton στο πρωτάθλημα με διαφορά 14 βαθμών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε