Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Φούσεκ: “FIFA και UEFA αποχωρούν τον Ιούλιο αλλά θα παρακολουθούν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ”

Φούσεκ: “FIFA και UEFA αποχωρούν τον Ιούλιο αλλά θα παρακολουθούν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ”
ΦΩΤΟ intime

Για την επερχόμενη λήξη της Επιτροπείας από FIFA και UEFA μίλησε ο Πετρ Φούσεκ στην έκτακτη Γενική συνέλευση της ΕΠΟ σήμερα (16/6), επισημαίνοντας όμως ότι τον αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας πρέπει να μείνει ως έχει.

Ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Περ Φούσεκ ενημέρωσε, στη σημερινή Γ.Σ της ΕΠΟ, για την λήξη της επιτροπείας στη χώρα μας από το τέλος Ιουλίου, τονίζοντας ωστόσο πως θα παρακολουθείται στενά η κατάσταση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ ενόψει των εκλογών.

“Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν οτιδήποτε αφορά το αυτοδιοίκητο. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ, επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους”, ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια είπε ότι η Επιτροπεία αποχωρεί στα τέλη Ιουλίου.

“Η Επιτροπεία δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει και ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ”.

Εκλογές τον Οκτώβριο στην ΕΠΟ με ψήφους 55-8 – Διαφώνησε ο Ολυμπιακός

Εν συνεχεία, σχολίασε: “Ακούγονται πολλά για το καταστατικό και πολλά είναι νομικής φύσεως. Όπως είπε ο πρόεδρος, το βασικό επιχείρημα ήταν ποδοσφαιρικό και αφορούσε το ποδόσφαιρο και την έναρξη της νέας περιόδου. Αυτό αφορούσε επίσης και τη προετοιμασία για τη νέα περίοδο και το σχηματισμό της νέας ΚΕΔ.

Η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες. Η FIFA και η UEFA προσπάθησαν να θέσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αυτό όμως, γίνεται με σεβασμό στον αθλητικό νόμο, στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργούν όλοι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις