Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλατασαράι – Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 και Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 2-3 στο Champions League

Γαλατασαράι – Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 και Σεβίλλη –  Αϊντχόφεν 2-3 στο Champions League
ΦΩΤΟ Reuters

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1, ωστόσο η Γαλατασαράι δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για το Champions League. «Αυτοκτονία» για την Σεβίλλη η οποία ηττήθηκε εντός έδρας 3-2 από την Αϊντχόφεν, με τους Ολλανδούς να ανατρέπουν το παιχνίδι από το 2-0.

Με δυο εντυπωσιακά παιχνίδια ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων στο Champions League, αφού σημειώθηκαν συνολικά 11 γκολ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε για ένα ακόμη φετινό παιχνίδι της αμυντικές της αδυναμίες και να μην καταφέρνει να πάρει τη νίκη στην έδρα της Γαλατασαράι παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Έρικ τεν Χαχ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 3-1. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το Σεβίλλη- Αϊντχόφεν, με τους Ισπανούς να προηγούνται με 2-0, ωστόσο στη συνέχεια να «εξαφανίζονται» από το γήπεδο και εν τέλη να γνωρίζουν την ήττα με 3-2.

Γαλατασαράι – Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 για τον 1ο όμιλο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά την «κολασμένη» κερκίδα των Τούρκων κατάφερε να πετύχει δυο τέρματα πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών, με τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στο 11΄και τον Μπρούνο Φερνάντες με εντυπωσιακό σουτ να κάνουν το 2-0.

Η απάντηση της Γαλατά ήρθε στο 29΄ με τον Χακίμ Ζιγές, να μειώνει σε 2-1 μετά από μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ. Οι Τούρκοι μάλιστα είδαν γκολ τους να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο τέλος του ημιχρόνου, καθώς από το replay φάνηκε πως ο Μάουρο Ικάρντι ήταν για χιλιοστά εκτεθειμένος. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε και 3ο γκολ, αυτή την φορά με τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, έπειτα από ωραία συνεργασία των παικτών του Έρικ τεν Χαχ.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι Άγγλοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 3-1, η Γαλατά επανήλθε στο παιχνίδι. 

Στο 62΄ο Ζίγιες-και πάλι με εκτέλεση φάουλ-μείωσε σε 3-2, με τον Αντρέ Ονάνα να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης και να φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το γκολ που δέχτηκε. 

Στο 72΄ήταν η σειρά του Ακτούρκογλου να σκοράρει, με τον Τούρκο επιθετικό να κάνει ένα τρομερό σουτ για το 3-3 της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Με αυτό τον τρόπο οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο είναι ίσως ένα από τα κορυφαία της φετινής διοργάνωσης.

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 2-3 για τον 2ο όμιλο

Η Σεβίλλη μπήκε πιο δυναμικά από την Αϊντχόφεν στο παιχνίδι, με τους Ισπανούς να σκοράρουν «ανοίγουν» το σκορ στο 24ο λεπτό χάρη στον Σέρχιο Ράμος.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή και με όμορφο πλασέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Σεβίλλης. Μάλιστα ο Ράμος δεν δίστασε να φιλήσει το έμβλημα της ομάδας, ως ένδειξη αφοσίωσης στην Σεβίλλη. 

Οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με τον Γιουσέφ Εν-Νεσίρι να κάνει ένα όμορφο πλασέ και να «κρεμάει» τον Βάλτερ Μπενίτεθ.

Ωστόσο παρά το υπέρ της προβάδισμα η Σεβίλλη έπαιξε εντελώς απερίσκεπτα και μοιραία γνώρισε την ισοφάριση.

Συγκεκριμένα οι Ολλανδοί εκμεταλλευόμενοι το αριθμητό τους πλεονέκτημα κατάφεραν πρώτα στο 68΄με τον Ισμαέλ Σαϊμπαρί να μειώσουν σε 2-1 και στη συνέχεια να ισοφαρίσουν χάρη στο αυτογκόλ του Νεμάγια Γκούντελι στο 81΄.

Αυτή όμως δεν ήταν η τελική έκβαση του σκορ, καθώς στο 90+3 ο Ρικάρντο Πέπι έκανε το 3-2, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την σπουδαία ανατροπή της PSV στην Ανδαλουσία. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις