Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία – Ελλάδα: Ο Κιλιάν Εμπαπέ κυνηγάει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ κόντρα στη γαλανόλευκη

Γαλλία – Ελλάδα: Ο Κιλιάν Εμπαπέ κυνηγάει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ κόντρα στη γαλανόλευκη

Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα προσπαθήσει να βρει δίχτυα στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Εθνική Ελλάδας στο Παρίσι για τα προκριματικά του Euro 2024, προκειμένου να σπάσει ένα “στοιχειωμένο” ρεκόρ.

Εάν σκοράρει στον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας (19/6, 21:45) ανάμεσα στη Γαλλία και την Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro 2024, ο Κιλιάν Μπαπέ, θα γίνει κάτοχος ακόμη ενός ρεκόρ στο γαλλικό ποδόσφαιρο, που «κρατά» εδώ και 65 (!) χρόνια.

Με το τέρμα που σημείωσε εχθές (16/6) στην νίκη της εθνικής Γαλλίας επί του Γιβραλτάρ με 3-0, ο νεαρός άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, έφθασε στα 53 γκολ σε 55 συμμετοχές, σε μία αγωνιστική περίοδο κι «έπιασε» στην κορυφή του σχετικού πίνακα, τον «θρυλικό», Ζιστ Φοντέν, ο οποίος είχε σκοράρει 53 φορές σε όλες τις διοργανώσεις της περιόδου 1957-1958.

Ο 24χρονος επιθετικός, έχει πετύχει -για την σεζόν 2022-23- δώδεκα γκολ με τους «πετεινούς», εκ των οποίων οκτώ στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ σκόραρε και 41 φορές με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ετσι, εάν στο ματς της Δευτέρας, που θα γίνει στο Παρίσι και είναι το τελευταίο επίσημο της τρέχουσας σεζόν, ο Μπαπέ «βρει δίχτυα», θα περάσει στο «Πάνθεον» του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις