Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλική ομοσπονδία κατά Τομά Ερτέλ: «Είχε υπογράψει πως δεν θα πάει στη Ρωσία»

Γαλλική ομοσπονδία κατά Τομά Ερτέλ: «Είχε υπογράψει πως δεν θα πάει στη Ρωσία»

Ο Τομά Ερτέλ ανακοινώθηκε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με τη μεταγραφή του Γάλλου γκαρντ στη ρωσική ομάδα να προκαλεί αντιδράσεις και να καθιστά το μέλλον του στην Εθνική Γαλλίας εξαιρετικά αβέβαιο.

Η γαλλική ομοσπονδία πήρε θέση για τη μεταγραφή του Ερτέλ στη Ζενίτ και εξέθεσε τον Γάλλο γκαρντ, τονίζοντας πως αθέτησε την έγγραφη δέσμευση που έλαβε πριν το Eurobasket 2022 πως δεν θα αγωνιστεί σε ομάδα της Ρωσίας λόγω του εμπάργκο στη χώρα για την εισβολή στην Ουκρανία. 

«Η γαλλική ομοσπονδία ενημερώθηκε μέσω Twitter για τη συμφωνία του Τομά Ερτέλ με την Ζενίτ για 1+1 χρόνια. Δεν είχαμε ενημερωθεί πως υπήρξε συμβόλαιο ή συζητήσεις για κάτι τέτοιο σε εξέλιξη. Ο παίκτης είχε υπογράψει πριν την έναρξη της προετοιμασίας δέσμευση πως δεν έχει συμφωνήσει ούτε σχεδίαζε να το κάνει με ομάδα της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας.

Αν γνωρίζαμε πως ο Τομά Ερτέλ επρόκειτο να παίξει στη Ζενίτ, δεν θα τηρούσε τη δέσμευσή του και δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στις προσεχείς διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας.

Η κίνηση του Ερτέλ να αγωνιστεί τελικά στη Ζενίτ είναι εξαιρετικά πιθανό να του στοιχίσει τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος γκαρντ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Κολέ στο Eurobasket 2022, όπου η Γαλλία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, γνωρίζοντας την ήττα από την Ισπανία στον τελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις