Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γερμανία – Γαλλία 2-1: Νίκη μετά από έξι μήνες και την απόλυση του Φλικ

Γερμανία – Γαλλία 2-1: Νίκη μετά από έξι μήνες και την απόλυση του Φλικ
Reuters

Έχοντας τον Ρούντι Φέλερ μα εκτελεί υπηρεσιακού τεχνικού, μετά και την απόλυση του Χάνσι Φλικ, η Γερμανία κατάφερε να επιστρέψει μετά από έξι μήνες στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας σε φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με 2-1 στο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ” του Ντόρτμουντ.

Η απομάκρυνση του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας έβαλε «τέλος» στο αρνητικό σερί των 5 αγώνων χωρίς νίκη για τα «πάντσερ» (είχε μια φιλική νίκη πριν από έξι μήνες, κόντρα στο Περού).

Στο μεγάλο φιλικό με την Γαλλία, που διεξήχθη στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» -και με τον Ρούντι Fέλερ ως υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της- η «νασιονάλ μανσάφτ» νίκησε με 2-1 τους «τρικολόρ» και σαφώς δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε συντριβεί στο Βόλφσμπουργκ από την Ιαπωνία (1-4).

Η Γαλλία πριν από το αποψινό φιλικό «έτρεχε…. σερί» 6 αγώνων χωρίς ήττα από τους Γερμανούς (4-2-0), με την τελευταία από τα «πάντσερ» να καταγράφεται τον Ιούλιο του 2014, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Μουντιάλ.

Η Γερμανία έκανε δυνατή είσοδο στο παιχνίδι και μόλις στο 4′ ο Τόμας Μίλερ -με αριστερό τελείωμα- άνοιξε το σκορ στο φιλικό. Η οικοδέσποινα του Euro 2024, συνέχισε να ψάχνει και ένα δεύτερο γκολ, αλλά από ένα σημείο και μετά οι Γάλλοι πήραν τα ηνία του ματς.

Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος. Η «νασιονάλ μάνσαφτ» όμως ήταν τελικά αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 87’ με τον Σανέ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι με τον Καμαβινγκά, που αξιοποίησε ο Γκριεζμάν για να μειώσει σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις