Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Γιαννιώτης – Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτοιμος για την τελευταία του κούρσα!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο σπουδαιότερος σύγχρονος Έλληνας αθλητής ολοκληρώνει την τεράστια καριέρα του με την πέμπτη Ολυμπιακή συμμετοχή του. Ο Γιαννιώτης θα διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του!

Στα 36 του χρόνια, ο Σπύρος Γιαννιώτης θα «πέσει» την Τρίτη (15:00 ώρα Ελλάδας) στα νερά της Κοπακαμπάνα για τον αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, ονειρευόμενος κάτι καλύτερο από τη γλυκόπικρη τέταρτη θέση που κατέλαβε πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

Ο,τι κι αν συμβεί, βέβαια, ο Κερκυραίος θα αποσυρθεί αύριο από την ενεργό δράση με το κεφάλι ψηλά, όπως προστάζουν οι δύο παγκόσμιοι και οι δύο ευρωπαϊκό τίτλοι του, τα 12 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και οι υπόλοιπες σπουδαίες διακρίσεις του, τόσο στο open water όσο και στην πισίνα.

Ο Γιαννιώτης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους 25 κολυμβητές που θα αγωνιστούν αύριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει την ταχύτητα των υπολοίπων, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς του open water, αλλά η εμπειρία του μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στη μάχη με τα κύματα της Κοπακαμπάνα. Γενικά ο Έλληνας πρωταθλητής συνήθως ευνοείται στους αγώνες που διεξάγονται στη θάλασσα, αλλά όλα αυτά είναι θεωρητικά.

Κυριότεροι αντίπαλοί του είναι ο Βραζιλιάνος Άλαν Ντο Κάρμο, ο Καναδός Ρίτσαρντ Γουεϊνμπέργκερ (χάλκινο στο Λονδίνο), ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ, ο Γερμανός Κρίστιαν Ράιχερτ, ο Ιταλός Σιμόνε Ρουφίνι, ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης Φέρι Βέερτμαν (δεύτερος πέρυσι στο Καζάν), ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Χο, και οι Αμερικανοί Τζόρνταν Γουιλιμόβσκι (παγκόσμιος πρωταθλητής πέρυσι) και Σον Ράιαν.

Μεγάλο ερωτηματικό ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι, χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, ο οποίος δεν έχει δείξει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν ευνοείται από τη θάλασσα, αλλά είναι πολύ γρήγορος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε