Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο για την απόλυση του Γκρίφιν: Λένε ότι εμπλέκομαι στις αποφάσεις, αλλά εγώ πληρώνομαι για να παίζω

Γιάννης Αντετοκούνμπο για την απόλυση του Γκρίφιν: Λένε ότι εμπλέκομαι στις αποφάσεις, αλλά εγώ πληρώνομαι για να παίζω
grab_youtube

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε την απόλυση του προπονητή, Έιντριαν Γκρίφιν από τον πάγκο των Μιλγουόκι Μπακς, τόνισε ότι ένιωσε έκπληξη όταν το έμαθε, ενώ πήρε θέση, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται σε αποφάσεις των “Ελαφιών”επειδή δεν θέλει να νιώθει την ευθύνη, ότι αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (126-116) στο πρώτο τους ματς μετά την απομάκρυνση του Εϊντριαν Γκρίφιν από τον πάγκο τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ερωτήθηκε για την συγκεκριμένη εξέλιξη στην ομάδα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα.

Όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον Έιντριαν Γρίφιν:

Για την απόλυση του Γκρίφιν: “Προφανώς είναι δύσκολο. Χτίζεις μία σχέση με ανθρώπους και ξαφνικά, μπουμ, δεν είναι εδώ. Για έναν κόουτς όπως ο Γκριφ, νομίζω ότι από την πρώτη μέρα όλα αφορούσαν το να είμαστε όλοι μαζί.

Πάντα οδηγούσε την ομάδα προς την κατεύθυνση που θέσαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Είμαστε άνθρωποι. Το να μην είναι εδώ μας πονάει. Όλους. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε έναν στόχο στο κεφάλι μας, που είναι να γίνουμε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε. Προφανώς υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από τους ιδιοκτήτες, από την διοίκηση, από εμάς, να είμαστε σπουδαίοι και αυτό είναι το NBA.

Έχω ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση στο παρελθόν. Καταλαβαίνω πώς δουλεύει το πράγμα. Πρέπει να προχωρήσω. Σήμερα, ο προπονητής μας ήταν ο Τζο Προύντι. Παίξαμε ένα πολύ, πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε μία πολύ, πολύ καλή ομάδα που χάσαμε με 40 πόντους πριν από μία εβδομάδα. Και, αύριο, ο κόουτς Προύντι θα είναι πάλι ο προπονητής μας, θα δούμε το φιλμ του αγώνα και θα τον αφήσουμε να μας οδηγήσει στην κατεύθυνση που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς και να βελτιωθούμε”.

Για το αν ο νέος προπονητής θα προλάβει να στρώσει την ομάδα με 38 παιχνίδια να μένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου: “Καλή ερώτηση. Δεν είμαι τις συναντήσεις που γίνονται για τον νέο προπονητή. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν θα έρθει νέος προπονητής και δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα. Προφανώς υπάρχουν πολλά ΜΜΕ που αναφέρουν ονόματα. Αυτή τη στιγμή όμως ο προπονητής μου είναι ο Τζο Προύντι και το σέβομαι αυτό.

Δεν μπορώ να υποθέσω ότι θα έχουμε άλλο προπονητή. Όταν γίνει αυτό, θα μπορέσω να απαντήσω. Δεν ξέρω αν 38 αγώνες αρκούν. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση. Δεν ξέρω αν 38 αγώνες αρκούν για να ενωθεί μία ομάδα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Στο τέλος της ημέρας, οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι. Και αρχίζουμε να βρισκόμαστε. Ο Μίντλετον καρφώνει την μπάλα ξαφνικά, το έχει κάνει σε δύο σερί παιχνίδια, εγώ βάζω τρίποντα. Είναι σαν να αλλάζουμε ρόλους. Εγώ να είμαι στο σώμα του και αυτός στο δικό μου. Πλάκα κάνω… Οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι. Ανά διαστήματα χρειαζόμαστε καθοδήγηση, αλλά το ταλέντο μας είναι αυτό που αναλαμβάνει. Θα διαβάσουμε την φάση, θα πάρουμε σωστή απόφαση.

Έχουμε παίξει μία σεζόν όπου οι περισσότεροι είμαστε υγιείς. Έχουμε παίξει πολλά λεφτά μαζί. Εγω και ο Λίλαρντ έχουμε παίξει κοντά στα 40 παιχνίδια. Όταν είμαστε στο παρκέ με τον Λόπεζ και τον Μίντλετον, είτε παίζουμε καλά είτε όχι, είναι καλό ότι παίζουμε μαζί. Το ποιος θα έρθει δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή μας δίνει καθοδήγηση ο κόουτς Τζο και ήταν απίστευτος”.

Για το γεγονός ότι αναφέρθηκε από τον Τζον Χορστ (GM των Μπακς) πως ένας από τους λόγους της αλλαγής προπονητή ήταν για να ανέβει επίπεδο η ομάδα και πώς πιστεύει ο Γιάννης ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει: “Πώς θα βοηθήσει η αλλαγή; Δεν ξέρω. Πρέπει να ρωτήσετε τον Τζον (σ.σ Χορστ).

Μπορώ να πω ότι πάει από την άμυνα στην επίθεση, στην χημεία μας, στο πώς κάνουμε προπόνηση, στο πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε. Πολλά μπορούμε να αλλάξουμε. Ίσως να συνεργάζομαι περισσότερο με τον Λίλαρντ ή τον Μίντλετον, να ποστάρουμε τον Λόπεζ, να μην δίνουμε τρίποντα. Είναι πολλά που μπορούμε να βελτιωθούμε, οπότε υποθέτω ότι ο Τζον αναφερόταν σε αυτά τα θέματα”.

Για το πώς ένιωσε ότι εξελίχθηκε η συνεργασία του με τον Γκρίφιν: “Πιστεύω ότι έκανε απίστευτη δουλειά. Το ρεκόρ μας μιλάει από μόνο του. Έκανε απίστευτη δουλειά. Ήταν σπουδαίο πρόσωπο, εύκολο να του μιλήσεις. Ένιωθες άνετα κοντά του. Είχα συζητήσεις μαζί του, είχα και χθες. Το ρεκόρ μιλάει από μόνο του. Ήταν 30-13. Αυτό όμως είναι το NBA και απλώς παίρνονται αποφάσεις. Είναι δύσκολη δουλειά φίλε. Ελπίζω ότι ήρθαν να σας μιλήσουν να του απέδωσαν τα εύσημα. Είναι προπονητής, θα είναι για χρόνια στην λίγκα, θα τον δούμε στο μέλλον. Σίγουρα θα μας κυνηγήσει. Ξέρει τις αδυναμίες μου και τα δυνατά μου σημεία.

Αυτό όμως είναι το NBA και κάποιες φορές ο κόσμος θεωρεί πως αν νικάς με 4 πόντους πρέπει να νικήσεις με 20 πόντους. Αν χάσεις, πρέπει να νικήσεις. Είναι δύσκολο. Εμπιστεύομαι όμως την διοίκηση, δεν έκαναν λάθη στο παρελθόν, πάντα δημιουργούσαν μια ωραία ατμόσφαιρα, μία νοοτροπία νικητή. Πάντα έκαναν το καλύτερο για την ομάδα ώστε να είμαστε σε θέση να νικήσουμε. Πρέπει να τους εμπιστευτούμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση και να προχωρήσεις. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Δεν ξέρω πως αισθάνονται οι άλλοι, αλλά εδώ πιστεύω ότι ο Γκρίφιν ήταν σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής και πάντα θα έχω επαφή μαζί του”.

Για το γεγονός ότι ο Χορστ είπε ότι δεν ρώτησε τους παίκτες για την απόφαση να απολυθεί ο Γκρίφιν και αν αιφνιδιάστηκε: “Με εξέπληξε, ναι. Είμαι εδώ 11 χρόνια και αυτό έχει γίνει μόνο μία φορά στο παρελθόν και τότε είχαμε ρεκόρ 13-30. Πρέπει να εμπιστευτώ όμως την ομάδα και το γεγονός ότι βλέπει την μεγάλη εικόνα.

Η δική μου δουλειά είναι να είμαι ο καλύτερος που μπορώ και να οδηγήσω την ομάδα σε νίκες και δική τους δουλειά να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα και να μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ναι πάντως, ήταν έκπληξη”.

Για το αν έχει μάθει κάτι από όλα αυτά που έγιναν με τον Γκρίφιν, δεδομένου ότι για πρώτη φορά φάνηκε να εμπλέκεται στην απόφαση για την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού και κατά πολλούς ήταν αυτός που έδωσε το ΟΚ: “Αυτό δεν μου αρέσει στο NBA. Είναι τρελή δουλειά. Χθες ο κόουτς Γκριφ ήταν ο προπονητής μας, σήμερα δεν είναι. Μπήκαμε στο γήπεδο και ήταν σαν να μην ήταν ποτέ εδώ. Δεν μου αρέσει αυτό στο NBA και θα μιλήσω ανοιχτά. Καταλαβαίνω ότι είναι δουλειά. Παίκτες παραχωρούνται με ανταλλαγή, αποδεσμεύονται. Πρέπει να αλλάξουν την ζωή τους απλώς… έτσι. Δημιουργείται έτσι ένα αφήγημα που δεν είναι ακριβές.

Είμαι ένας άνθρωπος που αρνείται να ακολουθήσει αυτή την φούσκα, πως κάτι ισχύει και κάτι όχι. Πάντα θα υπάρχει κάτι εκεί έξω για εμένα και την ομάδα. Θα πουν για μένα ότι ‘α, δεν είχε καλή σχέση με τον Γκρίφιν’. Λάθος. Αγαπάω τον τύπο, τον κάλεσα στον γάμο μου, μίλησα μαζί του, τον είχα προπονητή και τα πηγαίναμε πολύ, πολύ καλά.

Πρέπει να καταλάβετε πως αν ένας προπονητής προσλαμβάνεται, κάποιες φορές, ο GM ίσως έρθει και ρωτήσει ‘τι πιστεύεις για αυτό, ή για εκείνο;’ Όχι μόνο εμένα, αλλά γενικά παίκτες που εμπιστεύονται την άποψή τους. Κάποιες φορές όμως το παρουσιάζουν κάποιοι με τέτοιο τρόπο που φαίνεται σαν να παίρνουν την απόφαση οι παίκτες ή κάποιος έγινε ανταλλαγή επειδή δεν τον ήθελε ένας άλλος παίκτης. Όχι.

Εγώ έχω μία δουλειά. Η δική μου δουλειά είναι να γίνω ο καλύτερος που μπορώ και να προσπαθήσω να οδηγήσω την ομάδα σε νίκες. Για αυτό πληρώνομαι, όχι για να αλλάζω τις ζωές των ανθρώπων και να τους κάνω να νιώθουν άβολα. Πληρώνομαι για να παίζω.

Προσπαθώ να μείνω σε αυτό, όσο μπορώ. Καταλαβαίνω ότι δεν μου αρέσει αυτή η πλευρά. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται πολλά λεφτά για να πάρουν αυτές τις αποφάσεις και αυτές οι αποφάσεις είναι δύσκολες. Είναι δύσκολες. Και πρέπει να σεβαστώ τον Τζον, γιατί έχει δύσκολη δουλειά. Δεν είναι εύκολο. Προσωπικά δεν μου αρέσει να εμπλέκομαι σε αυτό. Δεν μου αρέσει.

Έχω βρεθεί σε θέση που με ρώτησαν για κάτι; Ναι, πολλές φορές. Δεν είχα εμπλοκή όμως στην πρόσληψη του Γκρίφιν. Μίλησα μαζί του, όπως παλαιότερα και με τον κόουτς Μπαντ (σ.σ Μπουντενχόλζερ), αλλά τότε κανείς δεν είπε ότι είχα εμπλοκή. Δεν είχα σχέση με αυτό, ήμουν παιδί. Απλώς με ρώτησαν και είπα ότι φαίνεται καλός άνθρωπος. Και για τον Γκρίφιν το ίδιο είπα. Όλοι είναι καλοί άνθρωποι.

Δεν παίρνω εγώ την απόφαση όμως. Μην με παρεξηγείτε, ελπίζω να την έπαιρνα, αλλά αλήθεια δεν παίρνω εγώ την απόφαση. Απλώς προσπαθώ να εστιάσω στο μπάσκετ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις