Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ιστορική του εμφάνιση με ισοφάριση επίδοσης του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ιστορική του εμφάνιση με ισοφάριση επίδοσης του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ
Reuters

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “διαλύει” και φέτος τις αντίπαλες άμυνες στο ΝΒΑ και κατάφερε να “κατακτήσει” ένα ακόμα “παράσημο” στους Μιλγουόκι Μπακς, ισοφαρίζοντας ρεκόρ του θρυλικού, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Την πέμπτη διαδοχική νίκη τους σημείωσαν οι Μπακς, που επικράτησαν των Γουίζαρντς στη Ουάσινγκτον με 142-129. Με αυτή τη νίκη τα «ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο ανέβηκαν στο 10-4 ενώ οι «μάγοι» με ρεκόρ 2-11 καταλαμβάνουν την προτελευταία θέση της Ανατολής.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που πέρασε σαν “οδοστρωτήρας” από την Ουάσινγκτον και σταμάτησε στους 42 πόντους (20/23 δίποντα, 2/6 βολές), 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 5 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Ο Αντετοκούνμπο σούταρε με 87,0% από το γήπεδο, που είναι το υψηλότερο ποσοστό με τουλάχιστον 20 προσπάθειες από τότε που ο Μάικ Γούντσον των Κάνσας Σίτι Κινγκς είχε 22/24 σουτ (91,7%) και 48 πόντους κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς στις 20 Φεβρουαρίου του 1983.

Ο «Greek Freak», μάλιστα ισοφάρισε την επίδοση του θρυλικού Αμπντούλ Καρίμ Τζαμπάρ με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς (109) που ένας παίκτης έχει 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ.

Παράλληλα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA, που έχει 40+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ σε ένα ματς με ποσοστό ευστοχίας 87%, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς είναι οι Σέλτις, με τους οποίους θα παίξουν στο TD Garden της Βοστώνης τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/11, 2:30).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις