Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τον τοποθετούν στην τρίτη θέση των κορυφαίων ξένων του ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τον τοποθετούν στην τρίτη θέση των κορυφαίων ξένων του ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “λάμπει” σαν τον… ήλιο στο ΝΒΑ και γνωστή ιστοσελίδα τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους μη Αμερικανούς NBAer όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “ClutchPoints” ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο top5 των κορυφαίων μη Αμερικανών παικτών όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης, πίσω μόνο από τον Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι (δεύτερος) και τον Νιγηριανό Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Στις δύο θέσεις πίσω από τον “Greek freak” βρίσκονται ο Καναδός Στιβ Νας (4ος) και ο Πατ Γιούιν (5ος).

Όπως τονίζεται, η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Μάλιστα, επισημαίνεται πως -με βάση τη μέχρι τώρα παρουσία του στο ΝΒΑ- θα πρέπει να “… διατηρήσει αυτό το επίπεδο μεγαλείου, αλλά η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ”.

Αν ο Αντετοκούνμπο δεν κατακτήσει ακόμη δύο ή τρεις τίτλους τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο, θα πρέπει να παραμείνει αποτελεσματικός για σχεδόν δύο δεκαετίες, για να ελπίζει ότι θα περάσει αυτούς τους δύο τελευταίους διεθνείς θρύλους” σημειώνει το συγκεκριμένο άρθρο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις