Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Γιάννης Βογιατζής: Η φωνή του Παναθηναϊκού και η απάντηση στην πρόταση για τον ύμνο του Ολυμπιακού

Γιάννης Βογιατζής: Η φωνή του Παναθηναϊκού και η απάντηση στην πρόταση για τον ύμνο του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος ήταν γνωστός φίλος του Παναθηναϊκού, είχε ερμηνεύσει τον ύμνο του τριφυλλιού σε σύνθεση και στίχους του Γιώργου Μουζάκη. 

Ο Γιάννης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η φωνή του αγαπημένου τραγουδιστή και ηθοποιού θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των φίλων του Παναθηναϊκού, καθώς ήταν αυτός που ερμήνευσε τον ύμνο του τριφυλλιού “Σύλλογος Μεγάλος”.

«Το 1962 ήμασταν στην εξέδρα εγώ ο Μουζάκης και ο Οικονομίδης και βλέπαμε την ομάδα μας. Ο ύμνος αυτός είχε τραγουδηθεί πιο μπροστά από τον Λέανδρο, τον πατέρα της Βίκυς Λέανδρος, αλλά δεν πήγε καλά, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Και μου λέει ο Οικονομίδης “θα μας πεις τον ύμνο;” Και καλά έκανα και τον είπα γιατί είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία, διαχρονική. Όλοι ερωτεύτηκαν τη συγκεκριμένη εκτέλεση, ήταν ύμνος», είχε δηλώσει ο Γιάννης Βογιατζής για το πώς έφτασε να τραγουδήσει τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

«Θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει τον ύμνο του Ολυμπιακού, μου έκαναν πρόταση. Τους είπα ότι ήθελα λεφτά και μου λένε “γιατί σε εμάς ζητάς λεφτά'”. Και τους απάντησα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου», είχε αποκαλύψει ακόμα ο Γιάννης Βογιατζής.

Παναθηναϊκός για Βογιατζή: “Η φωνή του θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα από τον ύμνο του συλλόγου”

Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Γιάννη Βογιατζή, κάνοντας λόγο για μία φωνή του θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα από τον ύμνο του συλλόγου της ομάδας.

Η πράσινη ΠΑΕ αναφέρει:

“Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Βογιατζή, η φωνή του οποίου θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα από τον ύμνο του συλλόγου μας. Αιωνία του η μνήμη”.

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Βογιατζή. Ο σπουδαίος τραγουδιστής, που ερμήνευσε μοναδικά τον ύμνο του Συλλόγου μας, γαλούχησε με τη φωνή του πολλές γενιές Παναθηναϊκών και θα συνεχίσει να μας συγκινεί για πάντα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”, ήταν το μήνυμα της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις