Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιώργος Μπαντής στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη: «Οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές τους φέρνουν στα όριά τους»

Γιώργος Μπαντής στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη: «Οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές τους φέρνουν στα όριά τους»
Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στη NOVA και μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση απελπισίας που αφορούσε πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη.

“This is not football” ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σε μια παραποίηση του τίτλου της εκπομπής του Ντέμη Νικολαΐδη στη NOVA. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, έκανε προσφάτως μια συγκλονιστική ανάρτηση, για έναν παίκτη που σκέφτεται να κάνει και πάλι απόπειρα αυτοκτονίας, για οφειλές χρημάτων και μίλησε στην εκπομπή του θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου γι αυτό το θέμα.

Ο Γιώργος Μπαντής έκανε αρχικά αναφορά στο άρθρο 44′, στις περιπτώσεις των Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα, και τις οφειλές των ομάδων προς τους ποδοσφαιριστές, που δεν εξαιρέθηκαν από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Πολιτείας, που -όπως ανέφερε- πήρε πάνω της τις οφειλές και πλήρωσε μόνο τις δυο πρώτες δόσεις από τις τέσσερις, αφού στη συνέχεια η χώρα μπήκε στα μνημόνια και υπήρξαν… δικαιολογίες.

Από την πλευρά του, ο Ντέμης Νικολαΐδης τόνισε πως επι προεδρίας του στην ΑΕΚ, ενώ είχε τη δυνατότητα να μην πληρώσει ποδοσφαιριστές και προσωπικό, εκείνος προτίμησε να το κάνει σεβόμενος τον κόπο τους.

“Κάποιοι ακούνε και λένε “μα πως γίνεται στον τάδε παίκτη να χρωστάνε ένα τόσο μεγάλο ποσό;”. Οι ποδοσφαιριστές έχουμε την καλή συνήθεια -αλλά κακή για τους εαυτούς μας- να μετακινούμε οφειλές στην επόμενη σεζόν, όταν είμαστε σε ομάδες με προβλήματα. Και στο τέλος μαζεύεται ένα… βουνό χρεών, που δεν αντικατοπτρίζει μια αγωνιστική σεζόν, αλλά οφειλές από δυο και τρεις.” ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπαντής, τονίζοντας πως τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι και από το 2004 ή 2005.

“Η εφαρμογή του νόμου είναι το δύσκολο. Και είναι βίαιο το να μην εφαρμόζεται ένας νόμος. Και το κάνει βιαιότερο, όταν αυτός που σου οφείλει χρήματα είναι η Πολιτειά. Αυτά τα παιδιά αισθάνονται προδομένα από την ίδια τους τη χώρα” τόνισε, αναφέροντας μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες οφειλές φέρνουν τους ποδοσφαιριστές στα όριά τους.

Ο Γιώργος Μπαντής αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με την Πολιτεία από το 2019 -όταν και ανέλαβε πρόεδρος στον ΠΣΑΠΠ- και τόνισε ότι αμέσως μετά την ανάρτηση που είχε κάνει για απόπειρα αυτοκτονίας του παίκτη τον Απρίλιο, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε, για να ξεμπλοκάρουν οι υπόλοιπες δυο δόσεις, αλλά όλα… κόλλησαν, αφού έφτασαν οι εκλογές.

“Το συνολικό ποσό των οφειλών για 45 ποδοσφαιριστές από Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα είναι περίπου 4 εκατομμύρια 777 χιλιάδες ευρώ” ανέφερε ο κ. Μπαντής, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή απομένουν περίπου 2 εκατ. “Από αυτά τα παιδιά, υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, καρκινοπαθείς, κάποιοι που βγήκαν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους και που αναγκάστηκαν να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία” τόνισε ακόμα.

“Ως πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ προσπαθώ να πιέσω θεσμικά την Πολιτεία. Από ‘κει και πέρα, αρμόδεια είναι τα ελληνικά δικαστήρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, αναφέρθηκε στις σκέψεις πρώην ποδοσφαιριστή για αυτοχειρία εξαιτίας της κάκιστης οικονομικής του κατάστασης και των οφειλών που δεν έχουν καταβληθεί από σύλλογο της Super League.

Το χαρακτηριστικό σημείο ξεκινάει στο 58:25 στο VIDEO που ακολουθεί:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις