Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Η ερώτηση στον Βαγγελη Γαλατσόπουλο και το «εμείς είμαστε σε τεράστια επιβάρυνση»

Γιώργος Μπαρτζώκας: Η ερώτηση στον Βαγγελη Γαλατσόπουλο και το «εμείς είμαστε σε τεράστια επιβάρυνση»
Intime.gr

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε αλλαγές, στο φορμάτ της Basket League -με αύξηση των αναμετρήσεων- με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα να ζητάει διευκρινίσεις.

Ο “μαραθώνιος” στη Euroleague με τις 34 αγωνιστικές στη regular season, επιβαρύνει τους μπασκετμπολίστες, κάτι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας το βιώνει με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας κόουτς ερωτήθηκε για την συγκεκριμένη εξέλιξη και έδειξε να μην γνωρίζει ακριβώς τι θα ισχύσει, απευθύνοντας μάλιστα ερώτηση στον ίδιο τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε πρόεδρε τι αλλάζει στο φορμάτ; Πως θα γίνουν τα περισσότερα παιχνίδια; θα είναι περισσότερες ομάδες ή θα γίνουν στα πλέι οφ;” ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με το μικρόφωνο να πηγαίνει στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.

Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να υπάρχει ένας τρίτος γύρος. Στην ουσία δεν θα υπάρχει το 1-8, 2-7, 3-6, 4-5, που θα παίξει το 1-6 σε διπλά παιχνίδια και το 7-12 πάλι σε διπλά παιχνίδια και μετά θα πάμε στον τελικό. Είναι ένα θέμα που το συζητήσαμε από πέρυσι, το συζητάμε στο συμβούλιο. Θα έρθει η τελική πρόταση τώρα. Όλες οι ομάδες ήταν αρχικά θετικές. Σίγουρα, θα έχει πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια και για την τηλεόραση και τους χορηγούς. Δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά των παιχνιδιών, καταργώντας τη σειρά 1-8, οπότε θα είναι πιο καλό για το πρωτάθλημα” ανέφερε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Απ’ τη μεριά τυ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: “Να μου επιτρέψετε να το μελετήσω, να το σκεφτώ λίγο, για να μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε σε τεράστια αγωνιστική επιβάρυνση. Οι προπονητές προτιμούμε τις προπονήσεις, τις οποίες δεν έχουμε. Τα παιχνίδια είναι το αναγκαίο κακό αλλά οι προπονήσεις είναι αυτές που μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ομάδα. Αν όπως το λέτε είναι, οι ομάδες από το 7-12 θα συνεχίσουν να παίζουν κάτι που είναι σημαντικό. Το 1-6 δεν ξέρω πόσα παραπάνω παιχνίδια θα είναι. Προφανώς είστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις σωστές αποφάσεις, εμείς θα τις ακολουθήσουμε”.

Λίγο μετά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το αν τον ξενίζει το γεγονός ότι κάτι τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να ζητηθεί η άποψη των προπονητών και των παικτών: “Είναι κάτι που συζητιέται. Προφανώς και θα ερωτηθούμε. Στον Ολυμπιακό έτσι γίνεται. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Γι αυτό δεν έχουμε ενημερωθεί. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε ερωτηθεί για θέμα κανονισμών ή για το καλεντάρι, αλλά η άποψή μας δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπ ‘όψη. Όλα παίζουν ρόλο. Marketing, τηλεόραση. Καλό είναι να μας ρωτάνε. Θα πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, πως όλα γίνονται για το καλό”.

Στο 1:05:06 το χαρακτηριστικό σημείο της ερώτησης του Γιώργου Μπαρτζώκα και της απάντησης του προέδρου του ΕΣΑΚΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις