Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Το πλάνο χρηματοδότησης για Γουδή

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σχεδίου για δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή -και σε περίοδο οικονομικής κρίσης- είναι και αυτό της χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου έργου.

Οι υπολογισμοί που φαίνεται πως έχουν γίνει αναφέρονται σε ένα πρότζεκτ που μάλλον θα ξεπερνάει τα 45 εκατ. ευρώ για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η αποπληρωμή της χρηματοδότησης θα γίνει με δέσμευση μέρους των εσόδων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη από το γήπεδο, με χρονικό ορίζοντα 15-20 ετών.

Σημαντικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει η Alpha Bank, που -όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “Goal”- πιέζει για να τη δημιουργία του έργου, σκοπεύοντας να καλύψει το 60% των χρημάτων μέσω δανείου, ενώ υπάρχει κι ένας επενδυτής, με τον οποίο οι “πράσινοι” έχουν έρθει σε προχωρημένες επαφές (πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού).

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η εταιρεία Χέινς. Η αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται για το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στο Βοτανικό το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει περιέλθει στην κατοχή της Alpha Bank. Η τράπεζα πιέζει την Κυβέρνηση για να βγάλει τον χώρο του εμπορικού από το πρότζεκτ της “Διπλής Ανάπλασης”, επειδή έχει στα χέρια της πολύ καλή προσφορά από την Χέινς, που θέλει να αγοράσει το εμπορικό κέντρο του Βωβού με ένα… σημαντικό ποσό.

Για να υπάρχουν εξελίξεις με την πρόταση εξαγοράς του κέντρου, πρέπει το εμπορικό να αποπερατωθεί κατά 70%. Παράλληλα, θα πρέπει να δοθεί η έγκριση για τη δημιουργία στον Βοτανικό -εκτός από το εμπορικό- κι ενός τεράστιου χώρου πρασίνου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε