Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γκάρι Κασπάροφ: «Κραυγή» για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Σταματήστε να βοηθάτε τον δικτάτορα Πούτιν»

Γκάρι Κασπάροφ: «Κραυγή» για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Σταματήστε να βοηθάτε τον δικτάτορα Πούτιν»
ΑΠΕ

Με πέντε “χτυπήματα” μέσω twitter, ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, καταθέτει τις δικές του προτάσεις για το πώς μπορεί να αποδυναμωθεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Γκάρι Κίμοβιτς Κασπάροφ θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών, αλλά είναι επίσης συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής.

Ο Ρώσος ασχολείται πλέον με την πολιτική είναι ένας από τους πλέον επιφανείς αντιφρονούντες της πολιτικής του Πούτιν, ασκώντας του μάλιστα.. βιτριολική κριτική, ακόμα και μέσω του βιβλίου “Έρχεται χειμώνας” που έγραψε.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον Γκάρι Κασπάροφ.

«Οκ, μετά από χρόνια προειδοποιήσεων που αγνοήθηκαν και ακούγοντας όλη μέρα σήμερα αυτο το «Γκάρι, είχες δίκιο!», έγραψε αρχικά ο Κασπάροφ. «Θα επαναλάβω αυτό που είπα το 2014: Σταμάτα να μου λες ότι είχα δίκιο και άκου τι λέω τώρα. Οι συστάσεις μου ακολουθούν:

1. Υποστηρίξτε την Ουκρανία στρατιωτικά, άμεσα, με όλα τα μέσα εκτός από στρατιώτες στο έδαφος. Με όλα τα όπλα, με πληροφορίες, στον κυβερνοχώρο. Χρεοκοπήστε την πολεμική μηχανή του Πούτιν. Παγώστε και κατασχέστε τα οικονομικά της Ρωσίας και αυτά του ιδίου και της συμμορίας του. Διώξτε τη Ρωσία από κάθε διεθνή και χρηματοπιστωτικό οργανισμό. PACE, Interpol, κλπ.

2. Ανακαλέστε όλους τους πρεσβευτές από τη Ρωσία. Δεν έχει νόημα να μιλάνε μαζί τους. Το νέο ενιαίο μήνυμα είναι «σταμάτα ή θα είσαι εντελώς απομονωμένος». -Απαγορεύστε κάθε στοιχείο της παγκόσμιας προπαγανδιστικής μηχανής του Πούτιν. Σβήστε τα, κλείστε τα, στείλτε τα σπίτι τους. Σταματήστε να βοηθάτε τον δικτάτορα να διαδίδει ψέματα και μίσος.

3. Εκθέστε και δράστε ενάντια στους λακέδες του Πούτιν στον ελεύθερο κόσμο. Εάν ο Σρέντερ και οι όμοιοί του συνεχίσουν να εργάζονται για τον Πούτιν, απαγγείλατέ τους κατηγορίες. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες και τους διαφημιστές δικτύων που χρησιμοποιούν προπαγανδιστές του Πούτιν, όπως ο Carlson, γιατί το επιτρέπουν.

4. Αντικαταστήστε το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Πιέστε τον ΟΠΕΚ, αυξήστε την παραγωγή, ανοίξτε ξανά το Keystone. Δεν μπορείς να σώσεις τον πλανήτη αν δεν σώσεις τους ανθρώπους σε αυτόν. Παραδεχθείτε ότι θα υπάρξουν κόστη και θυσίες. Περιμέναμε πολύ, το αντίτιμο είναι μεγάλο αλλά μόνο να γίνει μεγαλύτερο μπορεί. Είναι ώρα να παλέψουμε.

5. Μην αγνοείτε την πολιτική 5η φάλαγγα των Πουτινιστών, από την άκρα δεξιά και αριστερά στην ΕΕ έως τους «Σταλίνες» και τον Τραμπ και τους οπαδούς του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις ΗΠΑ. Μπορεί να έχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν τον πόλεμο ενός κτηνώδους δικτάτορα για να ασκήσουν κριτική στον Μπάιντεν, αλλά είναι αηδιαστικό και αντιαμερικανικό. Μην ξεχνάς.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις