Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Γκάρι Λίνεκερ: Ο γενικός διευθυντής του BBC δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί μετά το σάλο που προκλήθηκε

Γκάρι Λίνεκερ: Ο γενικός διευθυντής του BBC δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί μετά το σάλο που προκλήθηκε
Reuters

Μπορεί η απόφαση αναστολής της συνεργασίας του BBC με τον Γκάρι Λίνεκερ να έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία, αλλά ο γενικός διευθυντής του πασίγνωστου Μέσου δεν φαίνεται να έχει διάθεση να το… κουνήσει από τη θέση του.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και για τα τελευταία 20 χρόνια παρουσιαστής της διάσημης ποδοσφαιρικής εκπομπής “Match Of The Day” του BBC, τέθηκε “εκτός αέρα”, έπειτα από κριτική που άσκησε στη μεταναστευτική πολιτική που προωθεί η βρετανική Κυβέρνηση.

Ο 62χρονος θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου τιμωρήθηκε από τον βρετανικό φορέα για αναρτήσεις του στο twitter και για αναδημοσιεύσεις tweets, επικριτικών κατά αυτού του νομοσχεδίου.

Σε μια από τις αναρτήσεις, γινόταν λόγος για μια βάρβαρη πολιτική απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους, και μια ρητορική που παραπέμπει στη ρητορική που χρησιμοποιούσαν πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Σε μια άλλη περίπτωση ο Λίνεκερ -ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πρόσφυγες στο σπίτι του- αναδημοσίευσε μια ανάρτηση με ένα βίντεο της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν να μιλά για τον νέο νομο, με το σχόλιο του Λίνεκερ: «Θέε μου! Αυτό είναι απλά απαίσιο».

Το BBC επικαλέστηκε παραβίαση των κατευθυντήριων οδηγιών του και παραβίαση εσωτερικών κανονισμών, βάζοντας στον “πάγο” τον Γκάρι Λίνεκερ και προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και των σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Πολλοί διάσημοι πρώην ποδοσφαιριστές, σχολιαστές και παρουσιαστές ποδοσφαιρικών εκπομπών αποφάσισαν να μην παρουσιαστούν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ.

Οι θρύλοι του αγλικού ποδοσφαίρου, Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ δήλωσαν ότι δεν θα εμφανιστούν στο “Match Of The Day”. Η διαμάχη με τον Λίνεκερ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC καθώς πολλοί παρουσιαστές δεν συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ, οδηγώντας το βρετανικό κανάλι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Παρά το σάλο που προκλήθηκε, ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του, μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε, ενώ επισήμανε ότι ανυπομονεί “να επιλυθεί αυτή η κατάσταση”. “Για να είμαι ξεκάθαρος, επιτυχία θα ήταν όπως το βλέπω εγώ να επιστρέψει ο Γκάρι στον αέρα και μαζί να προσφέρουμε στο κοινό διεθνή αθλητική κάλυψη” ανέφερε ακόμα στο ραδιόφωνο του BBC.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις