Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γκόμελ – Άρης 1-2: Άστοχος αλλά νικητής με «καυτό» Γκρέι

Γκόμελ – Άρης 1-2: Άστοχος αλλά νικητής με «καυτό» Γκρέι
ΦΩΤΟ Intime

Ο Άρης ήταν καλύτερος και στο δεύτερο παιχνίδι με την Γκόμελ, στα προκριματικά του Conference League, αλλά χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις για να πάρει τη νίκη με 2-1.

Μετά το 5-1 στο πρώτο ματς, ο Άρης μπήκε δυνατά και στη ρεβάνς, δημιούργησε σωρεία φάσεων για γκολ, αλλά σκόραρε μόνο μετά ένα τετ-α-τετ του Γκρέι, δίνοντας την ευκαιρία στην Γκόμελ να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γκογκολασβίλι στο 81′. Ο Γκρέι όμως και πάλι “χτύπησε” στις καθυστερήσεις από ασίστ του Ιτούρμπε και χάρισε τη δεύτερη νίκη στην ομάδα του.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “κίτρινοι” προκρίθηκαν έτσι και τυπικά στον τρίτο γύρο του Conference League και πλέον θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε διπλές νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9ο λεπτό, ο Πάλμα έβγαλε τον Γκρέι σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Τζαμαϊκανός πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι παίκτες της Γκόμελ έκαναν πολλά λάθη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο Άρης προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί, με τον Μαντσίνι να έχει επίσης μία καλή στιγμή στο 11′, όταν το σουτ του στην αντεπίθεση, αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή από τον Κόβαλεφ στη γωνία.

Οι “κίτρινοι” απείλησαν και με τους Μαζικού και Ντουκουρέ στη συνέχεια, με τον Καμάτσο να φθάνει πιο κοντά στο γκολ στο 29′, αλλά το πλασέ του στο δεύτερο δοκάρι ήταν άσχημο και έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προβολή του Νταμπό μετά από κόρνερ, αλλά ο Άρης βρήκε το γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 45′ ο Μαντσίνι έκανε φοβερή ασίστ στον Γκρέι και αυτός πλάσαρε εξαιρετικά στην κλειστή γωνία του Κόβαλεφ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0 στο ματς.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να φθάνει κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Πάλμα να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Γκόμελ και τον Πίρσμαν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 58′.

Αμέσως μετά, ο Μαντσίνι βρήκε εστία, αλλά ο Κόβαλεφ με το ένα χέρι και τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού, έσωσε την ομάδα του. Ο ίδιος απέκρουσε και ένα απίθανο τετ-α-τετ του Καμάτσο στο 68′, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς.

Ο Μάκας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει μάλιστα στο 71′ με πλασέ από πολύ κοντά, αλλά ο Κουέστα φώναξε “παρών” και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Το ίδιο συνέβη και στο 76′ όταν το εξαιρετικό σουτ του Σέτσκο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η “πίεση” των Λευκορώσων απέδωσε τελικά “καρπούς” στο 81′, όταν ο Γκογκολασβίλι κέρδισε και εκτέλεσε πέναλτι, ισοφαρίζονται σε 1-1 τον Άρη.

Οι “κίτρινοι” δεν τα παράτησαν όμως, παρότι είχαν ήδη σκορ πρόκρισης από το 5-1 του πρώτου αγώνα και σκόραραν ξανά με τον Γκρέι, που έφθασε τα τέσσερα γκολ σε δύο ματς με τον Άρη. Ο Ιτούρμπε έκανε το γύρισμα στο 90+3′ και ο Τζαμαϊκανός επιθετικός “καθάρισε” και το δεύτερο παιχνίδι με τους Λευκορώσους για την ομάδα του, “γράφοντας” το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις στο Γκόμελ – Άρης

Γκόμελ (Νεβίνσκι): Κόβαλεφ – Κουχίνσκι, Αφί, Σοκόλ, Παντία – Μπάχα, Κοστρόφ (86′ Σοβπέλ) – Σέντκο (88′ Ερμάκοβιτς), Ανούφριεφ (68′ Κοζλόφσκι), Αντεόλα (80′ Ποταπένκο) – Μάκας (80′ Γκογκολασβίλι)
Άρης (Μπούργος): Κουέστα – Eμπακατά (46’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46’ Πίρσμαν) – Καμάτσο (82’ Ιτούρμπε), Ντιόπ (23’ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι – Πάλμα (82’ Χατζηϊωάννου), Γκρέι.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις