Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: Ήττα και χαμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες στο Europa League

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: Ήττα και χαμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες στο Europa League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην έδρα της Γουέστ Χαμ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αλλά γνώρισε τελικά την ήττα με 1-0 και έμεινε τρίτος στη βαθμολογία.

Αν και “απειλήθηκε” ελάχιστα από τη Γουέστ Χαμ, ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα γκολ από τον Πακετά στο 73′ και έχοντας ο ίδιος δοκάρι με τον Καμαρά στο 85′, έχασε την ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο.

Οι Πειραιώτες έμειναν έτσι στο -5 από την αγγλική ομάδα και τη Φράιμπουργκ στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου του Europa League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων. Παρέμεινε όμως το φαβορί για την τρίτη θέση που δίνει το “εισιτήριο” για το Conference League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από την αρχή ψηλά στο γήπεδο κόντρα στη Γουέστ Χαμ και δεν την επέτρεψε να τον κλείσει στα καρέ του. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να επιτεθούν με τη σειρά τους μέσα στο Λονδίνο και το παιχνίδι ήταν “ανοιχτό” στο ξεκίνημα, αλλά χωρίς καλό ρυθμό και ευκαιρίες για γκολ.

Η Γουέστ Χαμ ήταν πιο “απειλητική”, αλλά στην ουσία είχε μόνο δύο καλές στιγμές με προσωπικές ενέργειες του Μπενραχμά. Στο 13′ και στο 33′ ο επιθετικός των “σφυριών” έκανε τελικές στην εστία του Πασχαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του είπε “όχι” σε αμφότερες. Και στις φάσεις μάλιστα, ο Άγκερντ πήρε την κεφαλιά μετά από τα κόρνερ, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει για τους Λονδρέζους.

Ενδιάμεσα δε, οι Πειραιώτες είχαν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στα χέρια του Φαμπνιάνσκι, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 35′. Από ωραία επιθετική ανάπτυξη και γύρισμα από δεξιά, ο Ποντένσε βρήκε την μπάλα στην κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά έδωσε ύψος στην μπάλα και αστόχησε.

Το 0-0 παρέμεινε έτσι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την εικόνα να μην αλλάζει όμως ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός πήρε ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και έψαξε ένα γκολ, αλλά οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και για τις δύο ομάδες. 

Η Γουέστ Χαμ έφθασε πιο κοντά σε ένα γκολ, με πλασέ του Πράους στο 62′, στο οποίο ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Το γκολ ήρθε τελικά για τα “σφυριά” στο 75′. Ο Πακετά “έσπασε” το οφσάιντ στην άμυνα του Ολυμπιακού και σκόραρε με ωραίο σουτ με τη μία, για το 1-0 των Λονδρέζων στο ματς. Το γκολ δεν μέτρησε αρχικά, με το βοηθό διαιτητή να σηκώνει τη σημαία του, αλλά το VAR υπέδειξε ότι η φάση ήταν “καθαρή”.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και έχασε ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 85′ από κόρνερ του Φορτούνη, ο Πορόζο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Καμαρά τη δεύτερη, αλλά “σημάδεψε” το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ροντινέι έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους και η Γουέστ Χαμ πανηγύρισε μία σημαντική νίκη που την φέρνει ένα… βήμα μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, δύσκολα θα συνεχίσει πλέον στη διοργάνωση, όντας όμως φαβορί για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Conference League.

Οι συνθέσεις στο Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι – Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρντ, Έμερσον – Μπενραχμά (84′ Κορνέ), Γουόρντ Πράους, Αλβάρες (80′ Σούτσεκ), Πακετά – Κουντούς (88′ Μουμπάμα), Μπόουεν

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα – Καμαρά, Έσε (89′ Μπιέλ), Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα)- Φορτούνης, Ποντένσε (76′ Μασούρας), Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί)

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις