Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Euroleague απάντησε για τα λάθος τεστ κορονοϊού της Αρμάνι Μιλάνο

Euroleague Αρμάνι Μιλάνο
ΦΩΤΟ intime

Η Euroleague βρέθηκε εκτεθειμένη μετά την αναβολή του αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα, αφού δύο ημέρες μετά, η ομάδα αγωνίστηκε κανονικά στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Το γεγονός έφερε πολλά σχόλια, με τον προπονητή της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, να είναι μεταξύ όσων άφησαν αιχμές για τη διοργανώτρια αρχή. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η Euroleague έσπευσε να πάρει επίσημα θέση για το θέμα, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, ότι αρκετά μέλη της Αρμάνι Μιλάνο είχαν βρεθεί θετικά σε COVID-19, οι αρχές δημόσιας υγείας του Μιλάνου ανάγκασαν την ομάδα να αναστείλει τη δραστηριότητά της και να παραμείνει σε απομόνωση. Λόγω του μεγάλου αριθμού θετικών δειγμάτων σε συνδυασμό με την έλλειψη συμπτωμάτων, ο γιατρός της ομάδας του Μιλάνου και ο γιατρός της EuroLeague θεώρησαν τα θετικά τεστ ως αμφίβολα.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της EuroLeague για την υγεία και την ασφάλεια του μπάσκετ, τα οποία αναφέρουν ότι ‘σε περίπτωση που ένας σύλλογος λάβει ένα λανθασμένο ή αμφίβολο θετικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, το άτομο θα επανεξεταστεί δύο φορές για δύο συνεχόμενες ημέρες. Εάν το δεύτερο και το τρίτο δείγμα PCR είναι αρνητικά, το άτομο θα θεωρηθεί αρνητικό’.

Ολόκληρη η ομάδα επανεξετάστηκε αμέσως, με περιορισμένο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων. Το τρίτο τεστ PCR, το οποίο χορηγήθηκε τόσο για τα άτομα που είχαν σε πρώτη φάση θετικό δείγμα όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, λόγω των απαιτήσεων των αρχών δημόσιας υγείας του Μιλάνου. Μετά από αυτό το τελευταίο τεστ, οι αρχές δημόσιας υγείας του Μιλάνου έδωσαν άδεια στην ομάδα για να ξαναρχίσει τη δραστηριότητά της, με όλα τα άτομα να θεωρούνται αρνητικά από σήμερα και να είναι διαθέσιμα για τα επερχόμενα παιχνίδια της EuroLeague.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις