Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η FIFA αφαίρεσε από το το Περού το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17

Η FIFA αφαίρεσε από το το Περού το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17
Reuters

Το Περού έγινε η δεύτερη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες που της αφαιρέθηκε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τουρνουά της FIFA, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε σήμερα (3/4) γνωστό ότι το έθνος της Νότιας Αμερικής απέτυχε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις για τις υποδομές πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών.

Η FIFA είπε ότι το τουρνουά U-17 θα διεξαχθεί από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο της θα ορίσει νέο οικοδεσπότη, αφαιρώντας τη διοργάνωση από το Περού.

«Η κίνηση έγινε δεδομένης της αδυναμίας της διοργανώτριας χώρας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ολοκλήρωση των υποδομών που απαιτείται για τη διεξαγωγή του τουρνουά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

«Παρά την πολύ θετική σχέση εργασίας μεταξύ της FIFA και της περουβιανής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FPF), έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον επαρκής χρόνος για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επένδυση και να ολοκληρωθεί η απαραίτητη δουλειά με την κυβέρνηση του Περού πριν από την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά. Η FIFA θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στην FPF για τις προσπάθειές της και παραμένει ανοιχτή στη διοργάνωση ενός τουρνουά στο Περού στο μέλλον».

Από την Ινδονησία αφαιρέθηκε η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών τον περασμένο μήνα, αφού η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας (PSSI) ακύρωσε την κλήρωση επειδή ο κυβερνήτης του Μπαλί αρνήθηκε να φιλοξενήσει την ομάδα του Ισραήλ.

Και τα δύο τουρνουά είχαν αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το 2021, αλλά μεταφέρθηκαν για το 2023 λόγω της πανδημίας Covid-19.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις