Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Η FIFA εξετάζει επαναστατικό σύστημα “τεχνητής νοημοσύνης” για το οφσάιντ

Η FIFA εξετάζει επαναστατικό σύστημα

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου και η FIFA θέλει να την εκμεταλλευτεί, προκειμένου να «σβήσει» κάθε πιθανό λάθος. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλει να βοηθήσει τους διαιτητές στις φάσεις του οφσάιντ.

Σύμφωνα με τους Times, η FIFA βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες οι οποίες από το νέο έτος θα αρχίσουν δοκιμές πάνω σε ένα καινοτόμο σύστημα για περιπτώσεις οφσάιντ, προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο προς χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιδιώκει να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR ώστε να παίρνουν την σωστή απόφαση με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το νέο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας αλλά και των άκρων των παικτών και μέσω αλγορίθμου θα δημιουργεί 3D απεικόνιση της θέσης του παίκτη.

Παράλληλα, η FIFA εμφανίζεται να είναι κοντά σε συμφωνία με εταιρία για τη χρήση ενός πιο φθηνού VAR, σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπου το οικονομικό περιβάλλον δεν επιτρέπει πολλά έξοδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις