Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η FIFA μελετά αύξηση των κληθέντων παικτών από 23 σε 26 στο Μουντιάλ 2022

Η FIFA μελετά αύξηση των κληθέντων παικτών από 23 σε 26 στο Μουντιάλ 2022

Η FIFA μελετά τη δυνατότητα να αυξηθεί από 23 σε 26 ο αριθμός των κληθέντων παικτών για καθεμιά από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (21/11-18/12).

Μία αλλαγή, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής Marketing registrado, που προωθείται λόγω της πανδημίας Covid-19, κάτι που έκανε άλλωστε η CONMEBOL στο τελευταίο Copa América στη Βραζιλία, όταν αύξησε τη σχετική λίστα με τους παίχτες, στους 28 παίκτες ανά ομάδα.

Το εάν θα γίνει αποδεχτή αυτή η προοπτική θα φανεί στη Ντόχα, όπου θ φιλοξενηθεί το 72 συνέδριο της FIFA στις 31/3 και μία ημέρα αργότερα η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μεταξύ των ερωτημάτων που πρέπει να λυθούν, ένα από αυτά είναι εάν αυτοί οι 3 επιπλέον παίκτες θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς στον πάγκο ή θα πρέπει να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την κερκίδα.

Μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία, μόνο 6 παίκτες πήγαιναν στον πάγκο, αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, όλοι οι παίκτες πάνε στον πάγκο.

Ο αριθμός των 23 παικτών ισχύει από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Κορέα και την Ιαπωνία.

Στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022, εκτός από το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα, έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση οι: Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Σερβία, Δανία, Κροατία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Ιράν και Νότια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις