Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Η FIFA στέλνει στα πειθαρχικά της όργανα το Σενεγάλη – Αίγυπτος

Η FIFA στέλνει στα πειθαρχικά της όργανα το Σενεγάλη – Αίγυπτος
Reuters

Η Αίγυπτος κατήγγειλε απαράδεκτες συνθήκες, στην αναμέτρηση της στην έδρα της Σενεγάλης, στον τελικό των play off του Μουντιάλ 2022 για την αφρικανική ζώνη και η FIFA αναλαμβάνει δράση.

Η Σενεγάλη προκρίθηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ, κερδίζοντας την Αίγυπτο στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1, νικώντας 1-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, που διεξήχθη στο στάδιο Abdoulaye Wade στην πόλη Ντιαμνιάντο της Σενεγάλης.

Κατά τη διάρκεια των πέναλτι, στα οποία Σαλάχ και Σαγέντ έστειλαν τη μπάλα έξω και ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας Μεντί απέκρουσε το σουτ του Μοχάμεντ, οπαδοί στόχευσαν με φως από λέιζερ τα πρόσωπα των Αιγυπτίων παικτών.

Οι “Φαραώ” κατήγγειλαν επίσης το σπάσιμο τζαμιού στο λεωφορείο της ομάδας και την ρίψη αντικειμένων κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και αμέσως μετά το λήξη του.

Οι Αιγύπτιοι κατήγγειλαν όλα όσα έζησαν, στην αφρικανική συνομοσπονδία και στη FIFA: «Η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπέβαλε επίσημη καταγγελία κατά της ομοσπονδίας της Σενεγάλης, στον παρατηρητή του αγώνα, στον επικεφαλής της ασφάλειας, στην CAF και στην FIFA, πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Η αιγυπτιακή ομάδα αντιμετώπισε ρατσισμό με την εμφάνιση υβριστικών πανό στις εξέδρες με στόχο παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ Σαλάχ. Επιπλέον, Σενεγαλέζοι οπαδοί τρομοκρατούσαν Αιγύπτιους παίκτες πετώντας τους μπουκάλια και πέτρες κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, ενώ επιτέθηκαν στο λεωφορείο της ομάδας της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια και να τραυματισθούν άτομα, κάτι που τεκμηριώθηκε με φωτογραφίες και βίντεο που επισυνάπτονται στην καταγγελία».

Όπως έγινε γνωστό, η FIFA θα αναλύσει τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Σενεγάλης – Αιγύπτου και θα μεταφέρει τις σχετικές πληροφορίες στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα,.

«Η FIFA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία ανάλυσης των επίσημων εκθέσεων του προκριματικού αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι σχετικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτές θα αξιολογηθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα πριν αποφασιστούν τα βήματα που θα γίνουν στη συνέχεια», ανέφεραν πηγές της FIFA στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις