Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η FIΒA απέρριψε το αίτημα του Τάιλερ Ντόρσεϊ – Παραμένει ως νατουραλιζέ στην Εθνική μπάσκετ

Η FIΒA απέρριψε το αίτημα του Τάιλερ Ντόρσεϊ – Παραμένει ως νατουραλιζέ στην Εθνική μπάσκετ
Intime.gr

Τι ισχύει με την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην εθνική μπάσκετ, από τη στιγμή που ο Τόμας Γουόκαπ απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα να αγωνιστεί με την ομάδα.

Ως νατουραλιζέ παίκτης θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Εθνική μπάσκετ, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσε στη FIBA, για να λογίζεται ως 100% Έλληνας.

Από τη στιγμή που ο Τόμας Γουόκαπ απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και έχει το δικαίωμα να φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα, έχουμε την εξής συνθήκη στην ομάδα: Μόνο ένας εκ των δυο παικτών θα μπορεί να παίρνει μέρος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε μια διοργάνωση και όχι και οι δυο μαζί!

Κάθε εθνική μπορεί να χρησιμοποιεί έναν νατουραλιζέ παίκτη κι έτσι στην αποστολή της Ελλάδας για το παγκόσμιο Κύπελλο θα βρεθεί είτε ο Ντόρσεϊ είτε ο Γουόκαπ.

Αν μάλιστα προχωρήσει και η υπόθεση της ελληνοποίησης του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, τότε ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει να επιλέξει μεταξύ τριών παικτών, με τον τελευταίο -όμως- να μη συγκεντρώνει πολλές ελπίδες, για να μπει στην αποστολή της Εθνικής για το προσεχές τουρνουά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις