Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Formula 1 δεν θα ακυρώνει Grand Prix για ένα κρούσμα κορονοϊού

Η Formula 1 δεν θα ακυρώνει Grand Prix για ένα κρούσμα κορονοϊού

Σαφέστατο μήνυμα από τον CEO της Formula 1, Τσέις Κάρι, ενόψει και της εκκίνησης της σεζόν, στις αρχές Ιούλιο.

Δεν θα κάνει… πίσω! Η Formula 1 δεν πρόκειται να ακυρώσει κάποιο αγώνα του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν ένας οδηγός ομάδας βρεθεί θετικός σε εξέταση για κορονοϊό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τσέις Κάρι.

Θυμίζουμε ότι το εναρκτήριο Grand Prix της 15ης Μαρτίου στην Αυστραλία ακυρώθηκε, αφού ένα μέλος της ομάδας McLaren βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Τσέις Κάρι μίλησε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση ενός αρχικού προγράμματος οκτώ αγώνων με τη σεζόν να αρχίζει στην Αυστρία στις 5 Ιουλίου.

Οριστικό: Η Formula 1 ξεκινά τον Ιούλιο! Το αναθεωρημένο καλεντάρι

«Εάν ένας οδηγός βρεθεί θετικός σε εξέταση, δεν θα σημαίνει και την ακύρωση ενός αγώνα», δήλωσε ο Κάρι σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα www.formula1.com. «Ενθαρρύνουμε τις ομάδες να εφαρμόζουν διαδικασίες, οπότε εάν ένας οδηγός πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, έχουμε τη δυνατότητα να μπει καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο και να αντικατασταθεί από άλλον», πρόσθεσε.

«Μια ομάδα που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί δεν θα ακυρώσει τον αγώνα. θα έχουμε μια διαδικασία που να αναφέρει ότι ένα κρούσμα δεν θα οδηγήσει σε ακύρωση. Εάν ένας οδηγός έχει κορονοϊό, νομίζω ότι οι ομάδες έχουν διαθέσιμους οδηγούς για να τον αντικαταστήσουν ».

Η Formula 1 σχεδιάζει να γίνουν αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο και οι ομάδες θα απομονωθούν από τον τοπικό πληθυσμό. Ο Κάρι υπογράμμισε την ύπαρξη ενός «αυστηρού συνόλου οδηγιών» περίπου 80-90 σελίδων που περιγράφουν λεπτομερώς τις διαδικασίες για ταξίδια, ξενοδοχεία, γεύματα, συμπεριφορά και εξετάσεις.

Η Formula 1 αναμένει περίπου 1.200 άτομα ως βασικό προσωπικό με τις 10 ομάδες να βλέπουν το προσωπικό τους να μειώνεται στα 80 άτομα από 120. Ο Κάρι είπε ότι ήλπιζε να ολοκληρώσει το υπόλοιπο του προγράμματος έως τα τέλη Ιουνίου και αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιοι αγώνες που ενδέχεται να μην γίνουν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις