Η UEFA δίνει προκαταβολικά 70 εκατ. ευρώ στις ομάδες που έχουν Ευρωπαίους διεθνείς παίκτες

ΦΩΤΟ Reuters

Την απόφαση να καταβάλλει νωρίτερα, από ότι προβλεπόταν, την αποζημίωση των 200 εκατ. ευρώ συνολικά στις ομάδες, οι οποίες έχουν διεθνείς παίκτες που θα συμμετείχαν στα προκριματικά του Euro, το οποίο μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασαν την UEFA να πάρει μία μεγάλη απόφαση, πληρώνοντας νωρίτερα τις ομάδες για τους Ευρωπαίους διεθνείς παίκτες που έχουν στο δυναμικό τους και συμμετείχαν στα προκριματικά του Euro 2020, το οποίο λόγω του ιού μεταφέρθηκε για την επόμενη χρονιά.

Euro 2020: Αποζημίωση 300 εκατομμύρια ευρώ στην UEFA από τα πρωταθλήματα

Οι πληρωμές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν το επόμενο καλοκαίρι πριν την έναρξη της τελικής φάσης, αλλά για να βοηθήσει με το πρόβλημα ρευστότητας των ομάδων, η UEFA θα καταβάλλει άμεσα 70 εκατ. ευρώ. σε συνολικά 676 ομάδες από τις 55 χώρες που είναι μέλη της.

Συγκεκριμένα 50 εκατ. ευρώ θα δοθούν στις ομάδες που διέθεσαν παίκτες στις 39 εθνικές που έχουν ήδη αποκλειστεί, ενώ 17,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τους παίκτες των 16 εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ. Τα ποσά που θα εισπράξουν οι ομάδες για την παραχώρηση των διεθνών τους κυμαίνονται από 3.200 μέχρι 630.000.

Συνολικά η αποζημίωση των ομάδων για το Euro 2020 -συμπεριλαμβανομένης και της τελικής φάσης- θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις