Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η UEFA «έβαψε» το σήμα της στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Η UEFA «έβαψε» το σήμα της στα χρώματα του ουράνιου τόξου
ΦΩΤΟ Twitter UEFA

Την απόφαση να αλλάξει τα χρώματα του σήματός της βάζοντας αυτά του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πήρε η UEFA.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τοποθετήθηκε για τους λόγους άρνησης στους Γερμανούς να φωτίσουν το «Αλιάνζ Αρίνα» στα χρώματα του συμβόλου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι περήφανη που φοράει τα χρώματα στο σήμα της και τονίζοντας πως η Γερμανία έκανε ένα πολιτικό αίτημα σε ένα θέμα που δεν είναι πολιτικό. 

Η σχετική ανακοίνωση της UEFA

«Σήμερα, η UEFA είναι υπερήφανη που φοράει τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είναι ένα σύμβολο που ενσωματώνει τις βασικές μας αξίες, προωθώντας ό,τι πιστεύουμε – μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, ανεκτική σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την πεποίθηση ή το φύλο τους.

Μερικοί άνθρωποι έχουν ερμηνεύσει την απόφαση της UEFA να απορρίψει το αίτημα της πόλης του Μονάχου να φωτίσει το γήπεδο του Μονάχου σε χρώματα ουράνιου τόξου για έναν αγώνα EURO 2020 ως «πολιτικό θέμα». Αντιθέτως, το ίδιο το αίτημα ήταν πολιτικό, καθώς συνδέεται με την παρουσία της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο γήπεδο για τον απογευματινό αγώνα με τη Γερμανία.

Για την UEFA, το ουράνιο τόξο δεν είναι ένα πολιτικό σύμβολο, αλλά ένα σημάδι της σταθερής δέσμευσής μας για μια πιο διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις