Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η VAR…βάτη Ρεάλ αγκάλιασε τον τίτλο (video)

Η VAR…βάτη Ρεάλ αγκάλιασε τον τίτλο (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πλέον μία… ανάσα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στη La Liga, αφού επικράτησε με 2-0 της Αλαβές στο “Αλφρέδο Ντι Στέφανο” και διατήρησε τη διαφορά 4 βαθμών από την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με το VAR… σύμμαχο και με ένα ακόμα εύστοχο χτύπημα πέναλτι -αυτή τη φορά από τον Καρίμ Μπενζεμά (11′) ελέω απουσίας του Σέρχιο Ράμος- η Ρεάλ ήρθε πιο κοντά στον τίτλο, αφού επικράτησε με 2-0 της Αλαβές, με τον Ασένσιο να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα στο 50′, μετά από ασίστ του Γάλλου επιθετικού, και να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Το δεύτερο γκολ μάλιστα ακυρώθηκε αρχικά, αλλά κατόπιν ελέγχου μέσω VAR μέτρησε κανονικά.

Η “βασίλισσα” ανέβηκε έτσι στους 80 βαθμούς, 4 μπροστά από την δεύτερη Μπαρτσελόνα, που έμεινε στους 76 και με τρία παιχνίδια να απομένουν βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας.

“Φωτιά” στη μάχη της 7ης θέσης, που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό “εισιτήριο” έβαλε η Γρανάδα. Η Σοσιεδάδ μπορεί να επανήλθε από το εις βάρος της 0-2 και να ισοφάρισε, αλλά οι φιλοξενούμενοι είπαν την τελευταία λέξη και με τον Ντουάρτε στο 89΄ έφυγαν με ένα σπουδαίο «διπλό» από το “Σαν Σεμπαστιάν” (3-2) και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε όλα είναι ανοιχτά.

Η Γρανάδα μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στην Ευρώπη, καθώς “έπιασε” στους 50 βαθμούς την Βαλένθια, ενώ η 7η Σοσιεδάδ έχει έναν περισσότερο. Οι Βάσκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προσπεράσουν την Χετάφε και να βρεθούν στην 6η θέση και, πλέον, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Europa League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις