Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα είναι ο Εχσάν Χατζισαφί, με τους “κιτρινόμαυρους” να επισημοποιούν τη συμφωνία τους με τον διεθνή Ιρανό παίκτη.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φοράει με κάθε επισημότητα ο Εχσάν Χατζισαφί, με τον 31χρονο διεθνή Ιρανό μπακ χαφ να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση».

Ο Χατζισαφί πήρε το Νο 26 και πιάνει άμεσα δουλειά, αφού θα βρεθεί το απόγευμα της Δευτέρας (02.08.2021) στα Σπάτα για την πρώτη του προπόνηση.

Ο Ιρανός αγωνιζόταν σε ομάδα της πατρίδας του (στη Σεπαχάν), από την οποία έμεινε ελεύθερος και έρχεται από γεμάτες σεζόν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, αφού έχει περάσει, φυσικά, από Πανιώνιο και Ολυμπιακό.

 

Η ανακοίνωση των “κιτρινόμαυρων”:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Έχσαν Χατζισαφί. Ο διεθνής Ιρανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2023 και πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 26.

Ο Έχσαν Χατζισαφί γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1990 στην πόλη Κασάν του Ιράν. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 10 ετών, όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Ζομπ Αχάν. Το 2006 υπέγραψε στην Σεπαχάν, στην οποία αγωνίστηκε τα επόμενα εννέα χρόνια, με παρένθεση ενάμιση χρόνου (Ιούνιος 2011 – Δεκέμβριος 2012), στον οποίο έπαιξε ως δανεικός στην Τράκτορ.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στην ΦΣΒ Φρανκφούρτης, με την οποία πραγματοποίησε 28 εμφανίσεις (2 γκολ, 1 ασίστ) τη σεζόν 2015-16, πριν επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς στη Σεπαχάν, για να παραμείνει σε αυτήν ακόμη μια σεζόν.

Τον Ιούνιο του 2017 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο, με τον οποίο πρόλαβε να αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια (2 γκολ, 3 ασίστ), πριν πωληθεί τον Ιανουάριο του 2018 στον Ολυμπιακό, καταγράφοντας 7 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) έως το τέλος της σεζόν. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Τράκτορ και παρέμεινε σε αυτήν έως τις 13 Μαρτίου 2021, όταν επέστρεψε για ακόμη μια φορά στη Σεπαχάν.

Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα στο Ιράν, ενώ έχει αναδειχθεί κατά σειρά κορυφαίος νέος παίκτης του πρωταθλήματος (2007-08), τρεις σεζόν πρώτος παίκτης σε ασίστ και δύο σεζόν κορυφαίος αμυντικός.

Ο Χατζισαφί υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Ιράν. Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών σε ηλικία 18 ετών και έκτοτε μετράει 113 συμμετοχές (έξι γκολ) σε όλες τις διοργανώσεις. Με την Εθνική Ιράν έχει αγωνιστεί στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2014 και του 2018, τον Μάρτιο του 2014 φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ συμμετέχει και στην προκριματική φάση για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Έχσαν, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις