Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ΑΕΚ… σκότωσε τον Λεβαδειακό κι ανάσανε!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η ΑΕΚ πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη της απέναντι στον Λεβαδειακό, στο ΟΑΚΑ. Η Ενωση ήταν καλύτερη του αντιπάλου της που έπαιζε με 10 από το ’17 και τον αποτελείωσε με 4-0.

Το live του αγώνα

Αυτή, τη φορά η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη συνέχεια στο παιχνίδι της, σε αντίθεση με άλλα της παιχνίδια που… κράσαρε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και δεν είχε συνοχή.

Η Ενωση μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι απ’ ό,τι ο Λεβαδειακός και μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο άρχιζε να δημιουργεί φάσεις κυρίως από τα αριστερά… Στο 17′ η αποβολή του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ναμάσκο που ανέτρεψε τον Πέκχαρτ λίγο έξω από την περιοχή βοήθησε την ΑΕΚ να κυριαρχήσει στους χώρους του ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ακόμη περισσότερο και στο 28′ έκαναν το 1-0 σε αντεπίθεση που άρχισε από τον Πατίτο Ροντρίγκες, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή. Γύρισε στον Σιμόες κι αυτός με τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Ο Αργεντίνος ήταν αυτός που έβγαζε σταθερά την ΑΕΚ μπροστά.

Ο Λεβαδειακός άλλαξε εκ νέου τα σχέδια του, καθώς χρειάστηκε να κάνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο 33′, όταν πέρασε στη θέση του τραυματία Μουλόπουλου ο Τόπι.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε ακόμη καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο που αυτή τη φορά έπαιζε από τη δεξιά πτέρυγα. Αλλωστε, είχε απέναντί της τον αποδεκατισμένο αντίπαλό της που είχε παραδώσει… σώμα και πνεύμα. Γρήγορα έγινε και το 2-0. Ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο 50′, ο Πέκχαρτ κατέβασε την μπάλα και με σουτ σκόραρε.

Στο 67′ ο Αραβίδης γύρισε από τα δεξιά, ο Μοσχονάς αρχικά έδιωξε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Γαλανόπουλο που με σουτ στην κίνηση έκανε το 3-0. Ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με την ΑΕΚ.

Συνέχισαν να πιέζουν ψηλά οι γηπεδούχοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών του Λεβαδειακού. Η Ενωση είχε κι… άλλο γκολ. Στο 80′ ο Αραβίδης έβγαλε τη σέντρα και πάλι από δεξιά, ο Αλμέιδα έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πατίτο Ροντρίγκες πήρε το… ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά έκανε το 4-0!

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες (80’ Τσέλιος), Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (74’ Αλμέιδα), Γαλανόπουλος, Αραβίδης (83’ Χριστοδουλόπουλος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33’ Τόμπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20’ Μοσχονάς), Σίλβα (76’ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε