Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΑΕΚ θέλει το Final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ και με κόσμο

Η ΑΕΚ θέλει το Final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ και με κόσμο
ΦΩΤΟ intime

Πλάνο για να διοργανώσει το Final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ με παρουσία φιλάθλων, έστων και μειωμένη, έχει η ΑΕΚ.

Σχέδιο διοργάνωσης του Final-8 του Basketball Champions League, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, έχει εκπονήσει ήδη η ΑΕΚ. Ο ισχυρός άνδρας της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ και οι συνεργάτες του έχοντας ως οδηγό την πετυχημένη διοργάνωση του Final-4 το 2018, θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Χάποελ φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να αναλάβει τη διοργάνωση, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στο Ισραήλ, και να φέρουν τη διοργάνωση στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ, αφού το κλειστό των Άνω Λιοσίων -που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα του τη νέα σεζόν η Ένωση- δεν θα μπορεί να είναι έτοιμο για μία τέτοια διοργάνωση.. 

Στο πλάνο μάλιστα που θα κατατεθεί στη FIBA, περιλαμβάνεται κι η πρόταση παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας του κλειστού του ΟΑΚΑ, ενώ παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες φιλοξενίας των ομάδων και τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας που αναμένεται να παρθούν. 

Η FIBA δεν έχει πάρει κάποια απόφαση ακόμα, αυτό αναμένεται να συμβεί στο τέλος του μήνα, με την Πράγα και την Νίμπουρκ να έχουν θέσει επίσης σοβαρή υποψηφιότητα. Θυμίζουμε πως στο Final 8 θα γίνουν οι αγώνες ΑΕΚ – Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις