Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε πέμπτη στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης

Η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε πέμπτη στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης

Η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε στην πέμπτη θέση του τελικού των 100 μέτρων πεταλούδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Ντόχα, με την Ελληνίδα αθλήτρια να γράφει ιστορικό ρεκόρ στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα η Άννα Ντουντουνάκη κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια, κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, στο πλαίσιο των τελικών του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης.

Η Άννα Ντουντουνάκη με χρόνο 57.62 κατετάγη στην 5η θέση και έκανε το κορυφαίο πλασάρισμα Ελληνίδας κολυμβήτριας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μάλιστα αυτή η επίδοση ξεπέρασε εκείνη της Έλλης Ρουσάκη στο μακρινό 1986 στην Μαδρίτη, με την Ντουντουνάκη να δείχνει πως έχει όλο το μέλλον μπροστά της, προκειμένου να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε επίπεδο Παγκόσμιου.

Για την ιστορία το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Αντζελίνα Κέλερ, με την Κλερ Κέρζαν να τερματίζει δεύτερη και την Λουίζ Χάνσον να συμπληρώνει το βάθρο.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. πεταλούδα γυναικών:

1. Αντζελίνα Κέλερ (Γερμανία) 56.28

2. Κλερ Κέρζαν (ΗΠΑ) 56.61

3. Λουίζ Χάνσον (Σουηδία) 56.94

4. Μπριάνα Θρόσελ (Αυστραλία) 56.97

5. Αννα Ντουντουνάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 57.62

Η ίδια στις πρώτες της δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και την ιστορική επίδοση που σημείωσε ανέφερε πως είναι ευχαριστημένη για την πέμπτη θέση, ωστόσο θα ήθελε να κάνει ένα καλύτερο χρόνο, ενδεικτικό των απαιτήσεων που έχει για τον εαυτό της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις