Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μαραθώνιος 2016: Απάντηση Παναγόπουλου στις καταγγελίες

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος απάντησε σήμερα στις καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Με δηλώσεις στον sport-fm, υποστήριξε ότι κόβονται αποδείξεις για τα χρήματα συμμετοχής των δρομέων, χαρακτήρισε ασυναρτησίες τις καταγγελίες και αβάσιμες, αλλά και μικρόψυχους αυτούς που τις εκτόξευσαν.

«Με κάθε σεβασμό πρόκειται για ασυναρτησίες. Αν δεν αφορούσαν τον Μαραθώνιο δεν θα ασχολούμασταν. Ο Μαραθώνιος είναι οργανικό κομμάτι του ΣΕΓΑΣ. Τα έσοδα και τα έξοδα είναι στους προϋπολογισμούς. Αυτοί ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και τους φορείς της Πολιτείας. Όλα είναι καταγεγραμμένα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Φυσικά και κόβονται αποδείξεις. Οι περισσότερες συμμετοχές γίνονται ηλεκτρονικά και οι περισσότερες πληρωμές γίνονται μέσω τράπεζας. Οι άλλες που γίνονται από κοντά φυσικά και έχουν κοπεί αποδείξεις. Επίσης, να πούμε ότι υπάρχουν και εκπτωτικά πακέτα, ανάλογα πότε έγινε η εγγραφή. Τα μέλη των συλλόγων δρομέων έχουν μια συμβολική τιμή. Τα παιδιά είναι δωρεάν και οι ομαδικές εγγραφές είναι φθηνότερες. Τα χρήματα πάνε στο ΣΕΓΑΣ. Η δική μου παράκληση είναι απλή. Είναι τουλάχιστον μικρόψυχο και θυμίζει παλιά μιζέρια να εκτοξεύουμε κατηγορίες που δεν έχουν καμία βάση. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα μεγάλο γεγονός που χρειάζεται στήριξη. Η παράκληση μου είναι λίγη σοβαρότητα».

Για τις καταγγελίες για κατάχρηση 32 εκατ. Ευρώ: «Αναφέρεστε στην υπόθεση Αθηνα 1997. Δεν έχει σχέση με το ΣΕΓΑΣ. Ήταν κάτι χωριστό από το ΣΕΓΑΣ. Είναι μια υπόθεση που εξετάζεται από τις αρχές. Αυτή είναι μια ιστορία που δεν αφορά το ΣΕΓΑΣ. Αφορά πρόσωπα, που νομίζω ότι είναι ο ίδιος κ. Μολυβάς που συμμετείχε», είπε, αποδίδοντας ευθύνες στον πρώην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε