Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η Άρσεναλ… εκδικήθηκε τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ με ήρωα τον Λένο στα πέναλτι

Η Άρσεναλ… εκδικήθηκε τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ με ήρωα τον Λένο στα πέναλτι

Μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ πήρε η Άρσεναλ επί της Λίβερπουλ, που μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης στο Άνφιλντ, επικράτησαν με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι, έχοντας τον Λένο σε καταπληκτική βραδιά.

Τρία 24ωρα νωρίτερα η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Άρσεναλ στο «Ανφιλντ» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Premier League. Το βράδυ της Πέμπτης (1/10) όμως οι «κανονιέρηδες» πήραν το αίμα τους πίσω και με 5-4 στα πέναλτι προκρίθηκαν εις βάρος των «κόκκινων» στους προημιτελικούς του Λιγκ Καπ.

Οι «κόκκινοι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ, αλλά ο Λένο ήταν εκεί κατεβάζοντας…. ρολά για την ομάδα του Λονδίνου.

Η ομάδα του Αρτέτα παρότι δεν ξεκίνησε καλά στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» τελικά ήταν αυτή που πανηγύρισε καθώς έχασε μόνο ένα πέναλτι στα έξι συνολικά που εκτέλεσε, ενώ οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε δύο (Οριγκί και Γουίλσον είδαν τον Λένο να αποκρούει τις εκτελέσεις τους) κι έμειναν εκτός συνέχειας. Στα άλλα δύο ματς οι ομάδες της Championship, Μπρέντφορντ και Στόουκ Σίτι έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν τις Φούλαμ (3-0) και Αστον Βίλα (1-0) που αγωνίζονται στην Premier League.

Τα αποτελέσματα της φάσης των “16” στο Λιγκ Καπ

Τότεναμ-Τσέλσι 5-4 πεν. (κ.αγ. 1-1)

Νιουπόρτ-Νιουκάστλ 4-5 πεν. (κ.αγ. 1-1)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 4-1

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουν. 0-3

Μπρέντφορντ-Φούλαμ 3-0

Άστον Βίλα-Στόουκ Σίτι 0-1

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 4-5 πεν. (κ.αγ. 0-0)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις