Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η ΔΟΕ «απειλεί» τη FIFA ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ΔΟΕ «απειλεί» τη FIFA ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η FIFA έχει αποκαλύψει τα σχέδιά της για Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου κάθε δύο χρόνια, γεγονός που έχει φέρει αντιδράσεις από όλες τις πλευρές του αθλήματος.

Κατά των… ορέξεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας εμφανίζεται μάλιστα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με μέλος της να τονίζει στους «Times» χαρακτηριστικά τα εξής: «Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ’ όσο φαίνεται. Αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια».

Το θέμα σχολίασε επίσημα και ο Αλγερινός πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ, αναφέροντας: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις