Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Η “εκδίκηση” της εντυπωσιακής ΑΕΚ και ο… αγνώριστος ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Ένωση είναι η μεγάλη κερδισμένη της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ που πιθανότατα… έμεινε στο πανηγυρικό κλίμα από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλο αποτέλεσμα! Με το… καλημέρα στα πλέι οφ η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει τα πάνω – κάτω, να ανέβει στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος και να αποκτήσει τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα.

 

Η Ένωση κατάφερε να αφήσει πίσω της την ήττα στον τελικό του κυπέλλου, ανταποκρίθηκε πνευματικά και κόντρα στον ίδιο αντίπαλο και σε μια ισχυρή έδρα να πανηγυρίσει. Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και με το μάτι τους να… γυαλίζει, το σύστημα του Χιμένεθ (4-3-3) μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ και το σκορ έγραψε μόνο 0-1, επειδή ο Γλύκος βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά.

Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκίνησαν με μηδέν βαθμούς, αλλά τώρα είναι… καβάλα στο άλογο και έχουν την ευκαιρία να φτάσουν τους 9 βαθμούς, αφού τα δυο επόμενα παιχνίδια γίνονται στην έδρα τους (με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό), ενώ τους βόλεψαν και το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της Τούμπα έχει και ο Μανόλο Χιμένεθ, που κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την απώλεια του κυπέλλου και να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του, χωρίς να φοβηθεί να κάνει αλλαγές και στην ενδεκάδα.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αγνώριστος. Ανυπαρξία στο πρώτο 20λεπτο, εκεί όπου η ΑΕΚ απλά τον εξαφάνισε. Εκνευρισμός μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες – κλειδιά να είναι κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και ανάλογο κλίμα και στον πάγκο με τον Βλάνταν Ίβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει και να βοηθήσει με τις κινήσεις του.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να έχουν μείνει στα μεθεόρτια του τελικού κυπέλλου, αλλά και στην προσπάθεια τους να “δικαιολογηθούν” για τον τίτλο που κέρδισαν με γκολ οφσάιντ, δεν μπήκαν στην.. πραγματικότητα των πλέι οφ κι έτσι το βαθμολογικό +2 με το οποίο μπήκαν στο μίνι πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή τους κρατάει στη δεύτερη θέση και στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Το προσεχές παιχνίδι στη Λεωφόρο με το… αποδεκατισμένο “τριφύλλι” ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της ομάδας στα πλέι οφ.

Το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας (Σαββίδης, ίβιτς, Μίχελ) να κάνουν μεταμεσονύχτια σύσκεψη, για να συζητήσουν την εμφάνιση των Θεσσαλονικέων, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και τη Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε