Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η εξομολόγηση της Φουέντες μετά τη συγκλονιστική διάσωση της Άλβαρεζ: «Δεν είμαστε Μπάρμπι, αλλά υπερήρωες»

Η εξομολόγηση της Φουέντες μετά τη συγκλονιστική διάσωση της Άλβαρεζ: «Δεν είμαστε Μπάρμπι, αλλά υπερήρωες»

Η Άντρεα Φουέντες πρωταγωνίστησε στη μέχρι τώρα πιο συγκλονιστική στιγμή του αθλητισμού για τη φετινή χρονιά. Η Ισπανίδα προπονήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ βούτηξε στην πισίνα κι έσωσε την Ανίτα Αλβάρεζ, η οποία είχε λιποθυμήσει στον τελικό του ελεύθερου σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

«Ήταν ένα… τρενάκι συναισθημάτων και αποφάσεων. Η αλήθεια είναι ότι έχω ζήσει τις πιο έντονες μέρες της ζωής μου και, κοίτα, έχω συνηθίσει την πίεση και τα μεγάλα συναισθήματα, αλλά αυτό ήταν κάτι σαν άθροισμα. Θα θυμάμαι αυτές τις μέρες σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε η -τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης- Άντρεα Φουέντες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα “Marca”.

«Ξέρω πολλά γι’ αυτό το άθλημα και ήξερα ότι θα έφτανα πιο γρήγορα. Δεν το σκέφτηκα δύο φορές. Αν είμαι καλή σε κάτι, αυτό είναι το κολύμπι. Κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και αντέδρασα γιατί ξέρω την Ανίτα. Έφτασα 10 ή 15 δευτερόλεπτα πριν από τον ναυαγοσώστη. Δεν ξέρω αν θα είχε αλλάξει κάτι τόσο πολύ, αλλά, όσο είμαι στην πισίνα, είναι ασφαλείς. Αστειεύομαι… Δύο μέρες αργότερα όλοι οι ναυαγοσώστες έκαναν εξάσκηση. Το πήραν πολύ σοβαρά. Μερικές φορές πιστεύεται ότι, αφού είναι κολυμβητές κορυφαίου επιπέδου, δεν πρόκειται να πνιγούν. Πήραμε ένα μάθημα» συμπλήρωσε.

«Δεν είχα άλλη επιλογή από το να δράσω. Δεν επρόκειτο να μείνω δίπλα και να βλέπω την Ανίτα να πνίγεται. Θα ήταν δειλό. Εξωτερικά οι φωτογραφίες είναι πολύ εντυπωσιακές και χαίρομαι που είναι κάτι που εμπνέει τους ανθρώπους με αυτή τη δράση ή για να μπορούν άλλοι να σώσουν ζωές. Έχω εξασκηθεί πολλές φορές στις πρώτες βοήθειες, για κάθε ενδεχόμενο» πρόσθεσε η Άντρεα Φουέντες.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άπνοια και το γεγονός ότι η Άλβαρεζ έμεινε δύο λεπτά χωρίς να αναπνέει, τόνισε: «Δύο λεπτά είναι σοβαρά μετά από ένα ακέραιο σόλο. Κανείς δεν αντέχει χωρίς να αναπνέει. Το κάνεις ήσυχα στο κρεβάτι σου, αλλά όχι με τον καρδιακό ρυθμό σου στους διακόσιους παλμούς. Ανησύχησα. Η καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά υπήρξε μια στιγμή, ένα δευτερόλεπτο… και μετά εφάρμοσα αυτό που ήξερα ανοίγοντας το στόμα της, επειδή το σαγόνι της ήταν πολύ σφιχτό, και της έκανα μασάζ για να χαλαρώσει, μιλώντας της για να την κάνω να αντιδράσει» είπε, ενώ, μιλώντας για το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, τόνισε:

«Θα μπορούσαμε να έχουμε τη Red Bull μαζί μας, γιατί τώρα είμαστε ένα extreme sport. Δεν είμαστε “Barbie”, είναι πολύ δύσκολο και είμαστε υπερήρωες. Είναι ένα απίστευτο άθλημα και μου αρέσει που ο κόσμος συνειδητοποιεί πώς είναι. Είμαι θυμωμένη που, παρά την τόση προσπάθεια, κάποιος λέει ότι δεν είναι άθλημα. Αν αυτό το επεισόδιο χρησιμεύει για την εκτίμηση της προσπάθειας των αθλητών, για την αυτοεκτίμησή τους, καλώς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις