Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελισσάβετ Τελτσίδου πήρε χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ του τζούντο γυναικών

Η Ελισσάβετ Τελτσίδου πήρε χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ του τζούντο γυναικών

Η Ελισσάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ του Μπακού στην κατηγορία των -70 κιλών στο τζούντο γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ανίκητη και στις τέσσερις αναμετρήσεις που έδωσε στο γκραν σλαμ του Μπακού, φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -70 κιλών.

Ήταν η 4η φορά από τον Οκτώβριο του 2022, που η κορυφαία τζουντόκα της χώρας, κατάφερε ν΄ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τις επιτυχίες της στα τουρνουά που έγιναν σε Άμπου Ντάμπι, Τιφλίδα και Κιργιζστάν.

Μετά τους βαθμούς που συγκέντρωσε στο Μπακού, μάλιστα, η Τελτσίδου θ΄ ανέβει τουλάχιστον μια θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη και από την 5η, θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα (είναι 6η στην παγκόσμια κατάταξη). Κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πλησιάζει ακόμη περισσότερο…

«Χαίρομαι που πήρα ακόμη ένα χρυσό. Χαίρομαι που είμαι σταθερά μέσα στα μετάλλια των γκραν σλαμ, μέσα από τα οποία θα έρθει και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Θέλω να συνεχίσω με την ίδια.. φόρα και στους επόμενους αγώνες, γιατί η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί κίνητρο για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους χορηγούς μου, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλους όσοι με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Επόμενος αγώνας είναι το Ευρωπαϊκό», ήταν τα λόγια της Ελισάβετ Τελτσίδου μετά το τέλος του αγώνα της.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις